Onko merkkilaukku hyvä sijoitus? Asiantuntija vastaa

Kuluttajat kutsuvat merkkilaukkujaan usein hyviksi sijoituksiksi, mutta onko asianlaita todella näin? Asiantuntija ei varsinaisesti käyttäisi sanaa sijoitus, kun on kyse merkkilaukuista. Millaisen laukun ostoa kannattaa siis miettiä?

Laskentatoimen ja rahoituksen professori Timo Rothovius arvioi, kuinka hyödyllinen ostos merkkilaukku todella on. Miehen mukaan merkkilaukkujen hinnat ovat hyvin korkeat siihen nähden, että laatu ei luultavasti kuitenkaan mene aivan käsi kädessä niiden hinnan kanssa.

– Keskihintaluokasta löytyy takuulla kestävämpiä ja laadukkaampia vaihtoehtoja kuin merkkilaukku, Rothovius sanoo.

Kauppojen laukkuvalikoima on nykyään hyvin laaja. Kuluttajien tuleekin miettiä, mitä laukullaan haluaa tuoda julki. Onko laukussa tärkeintä tietty logo vai kiinnittääkö enemmän huomiota esimerkiksi sen käyttöikään.

– Merkkilaukuissa maksetaan imagosta ja merkistä, eikä niinkään laadusta. On selvää, että jos ostaa laadukkaan käsilaukun, että se säilyy kauemmin, mies summaa.

Jos siis haluaa rahalleen todella vastinetta, kannattaa panostaa laatuun merkkien sijaan. Toki merkkilaukut ovat hyvin laadukkaita, mutta hinta on usein paljon korkeampi, kuin esimerkiksi yhtä laadukkaalla keskihintaisella laukulla. Merkkilaukuissa nimittäin hintahaarukka voi olla hieman alle sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin.

Onko laukku hyvä sijoitus?

Miehen mielestä laukku on hyvä sijoitus, jos sen käyttöhistorian aikana on tapahtunut jotain merkittävää tai sen on omistanut joku julkisuuden henkilö.

– Laukun hinta nousee, jos esimerkiksi Jackie Onassis on omistanut laukun, Rothovius toteaa.

Lue lisää:

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja