Onko Kiinan Wuhan jo selättänyt koronan? Viruksen epäillyssä lähtökaupungissa on palattu normaaliin elämään

Wuhan avattiin tänään 76 sulkupäivän jälkeen – paikalliset muistuttavat, että epidemia jatkuu edelleen 1:32
Huhtikuussa Wuhan avattiin 76 eristyspäivän jälkeen.

Samalla kun muu maailma kamppailee koronapandemian kourissa, viruksen synnyinkaupungiksi epäillyssä Wuhanissa elämä on palautunut jo lähes normaaliksi.

Keväällä Wuhanin kaupunki eristettiin 76 päiväksi. Julkinen liikenne keskeytettiin ja ihmiset olivat kotikaranteeneissa. Lokakuussa tilanne kaupungissa on varsin toinen. Autot seisovat aamuruuhkassa, ihmiset istuvat ravintoloissa ja iltaisin yökerhot ovat täynnä ihmisiä. 

Yli 11 miljoonan asukkaan Wuhanissa talous on pikkuhiljaa elpymässä. Tehtaiden ovet ovat jälleen avautuneet, kuluttajat palanneet kauppoihin ja lapset koulun penkille, kirjoittaa South China Morning Post.  

Koronatartuntoja Wuhanissa ei ole ollut viime toukokuun jälkeen, ja paikallisaukkaat ovat South China Morning Postin mukaan hengähtäneet helpotuksesta. 

– Elämä Wuhanissa on käynnistynyt uudelleen ja palautunut entisille raiteilleen. Kaikki Wuhanissa asuvat ovat helpottuneita, sanoi media-alalla työskentelevä An An kiinalaismedialle.

Tiukka kuri toimi

The Lancet -julkaisussa haastateltujen asiantuntijoiden mukaan kuukausien tiukalla kotikaranteenikuurilla, aktiivisella koronatestauksella ja tartuntojen jäljittämisellä on ollut merkittävä vaikutus siihen, että koko Kiinassa koronaluvut ovat tällä hetkellä lähes olemattomat.  

Tänään koko Kiinassa ilmoitettiin vain 21 uutta koronatartuntaa, joista kaikki oli Kiinan ulkopuolelta saatuja tartuntoja. Yksikään koronatartunnoista ei ollut Wuhanissa tai Hubein maakunnassa. Uusia kuolemia ei tilastojen mukaan ollut.

Eilen Kiinassa oli myöskin 21 uutta koronatartuntaa, ja toissapäivänä vastaava luku oli 15. Tähän mennessä lokakuussa uusia koronatartuntoja on ollut enintään 21.

Lue myös:

    Uusimmat