Onko Helsinkiin menijöitä, juna meni justiinsa - ja ihan toiseen suuntaan

Maanantain lähijunan raiteilta suistuminen ja bussilakko suistivat töihin pyrkivän pääkaupunkiseudun liikennekaaokseen: junat oikuttelivat, ajoväylät ruuhkautuivat ja bussit tulivat, jos tuuri kävi.

Matkustajille onkin värikkäitä kertomuksia jaettavaksi kahvipöydissä: junat ovat vaihtuneet kesken matkaa toisiksi, vaihtaneet suuntaa, ihmisiä on pyörtynyt täpötäysissä junissa ja myöhästynyt kouluista ja töistä.

Autolla liikkuneet voivat kilpailla siitä, kuka on onnistunut hitaimmin matelemaan työmatkansa.

- 45 minuuttia kesti kymmenen kilometrin matka, johon yleensä menee parikymmentä minuuttia, kertoo kaupungin poikki autolla matkustanut nainen.

Helsinkiin pyrkinyt mies ihmetteli junaliikenteen oikukkuutta Pasilan asemalla.

- Ruudulla luki että raiteelta yksi lähtee juna Helsinkiin. Meitä lähti kaksisataa ihmistä katsomaan, niin juna lähtikin ihan päinvastaiseen suuntaan pohjoiseen, mies ihmetteli.

Toinen, itähelsinkiläinen mies oli toiveikas Tikkurilan-matkansa suhteen.

- Junalla pitäisi Pasilasta Tikkurilaan päästä, ja lupaavalta näyttää. Mutta ei tiedä miten muuttuu, VR on ollut tämän talven kuuluisa siitä, että tilanteet muuttuvat ja mistään ei tiedoteta kunnolla.

- Lähijunat ovat fully-booked, seisomapaikkoja on riittänyt, mies kuvaili tilannetta.

Pasilan asemalta tavattu nuori nainen suhtautui matkan etenemiseen luottavaisin mielin.

- Tuossa raiteella kaksi näyttäisi olevan juna Helsinkiin, että sillä menen. Ellei se sitten muutu yhtäkkiä N-junaksi Keravalle, hän lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat