"Onhan se mukavampaa harrastaa ulkoilmapanoja" – Tämä saa suomalaiset nyt himoitsemaan seksiä ja erityisesti naisten halut lisääntymään

Lähes joka toinen suomalainen on tyytyväinen nykyiseen seksielämäänsä ja yli 40 prosenttia suomalaisista kertoo lämpimän ja aurinkoisen sään voimistavan seksuaalisia haluja, selviää Kaalimadon kyselytutkimuksesta.

Kaalimato.comin kyselytutkimuksen mukaan 47 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä nykyiseen seksielämäänsä. Kaikista tyytyväisimpiä ovat 25–34-vuotiaat. Heistä tyytyväisiä on 52 prosenttia.

Tutkimuksessa selvisi myös, että seksuaalinen aktiivisuus on suorassa yhteydessä tyytyväisyyden tunteeseen. Viisi kertaa viikossa tai useammin seksiä harrastavista suomalaista jopa 86 prosenttia arvioi olevansa tyytyväisiä seksielämäänsä. Harvemmin kuin muutaman kerran vuodessa seksiä harrastavista vain joka viides on tyytyväinen seksielämäänsä.

– Seksi on keskeinen tapa olla yhteydessä omaan kumppaniin, koskettaa ja nauttia fyysisestä läheisyydestä. Aktiivinen ja riittävän nautinnollinen seksielämä lisää seksuaalista tyytyväisyyttä yksilötasolla ja on yhteydessä yleiseen hyvinvointiin sekä onnellisuuden tunteeseen, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen selittää asiaa.

Erityisesti naisten halut esiin harrastamalla

Kyselytutkimuksessa selvitettiin myös, miten seksin harrastaminen vaikuttaa seksihaluihin. Suomalaisista 39 prosenttia kokee seksihalujen kasvavan entisestään, kun harrastaa seksiä. Yli kolmannes ei koe seksillä olevan vaikutusta halujen määrään ja vain alle kymmenes kokee seksin vähentävän seksihaluja. Naisilla seksin harrastaminen lisää seksihaluja miehiä useammin.

Seksuaaliterapeutin vinkit, kuinka lisätä tyytyväisyyttä seksielämään:

  1. Muista kommunikoida tarpeistasi ja toiveistasi kumppanillesi. Hyvällä yhteydellä on vaikutusta suurempaan seksuaaliseen tyytyväisyyteen.
  2. Monipuolinen ja tyydyttävä seksi, jossa saadaan orgasmeja, lisää etenkin naisten tyytyväisyyttä seksielämään. Varioi yhdyntää käyttämällä käsiä, suuta ja seksivälineitä sekä kokeilemalla avoimin mielin uusia asentoja.
  3. Pyri olemaan läsnä intiimissä hetkessä aistien ja tunteiden tasolla. Uskalla kokea aidosti oma nautintosi ja jaa se myös kumppanillesi.

– Erityisesti naisilla tunne haluttavana olemisesta sekä seksin monipuolisuus erilaisine asentoineen ja tyydyttämistapoineen vaikuttaa vahvasti onnellisuuden tunteeseen. Tyytyväisyys seksielämään puolestaan herättelee seksihaluja entisestään ja positiivinen kierre voi syntyä, Lavikainen sanoo.

"Onhan se mukavampaa harrastaa ulkoilmapanoja, kun on lämmintä"

Tutkimuksen mukaan 43 prosenttia suomalaisista kokee lämpimän ja aurinkoisen sään voimistavan seksuaalisia haluja. Kaalimato kysyi verkkosivuillaan tarinoita siitä, lisääkö lämmin sää seksihaluja ja mitkä muut asiat saavat halut heräämään.

Kyllä lisää, tosin haluja löytyy joka päivä säällä kuin säällä. Mutta lämpimillä keleillä voi ulkosallakin tehdä vaikka mitä! Jos on mökillä ja lapset nukkuu, niin ulkona on kiva vähän touhuilla ;) Ei tule kylmä eikä ole liian kuuma, kertoo 29-vuotias nainen. 

Kyllä lämmin sää saa seksihalut kasvamaan. Vaatteita on vähemmän päällä, joten paljasta pintaa näkyy ja se saa mielen virkeäksi. Valoisuus lisää myös haluja! Kommentoi 35-vuotias mies.

– Helle ei sinänsä vaikuta sexihaluihin, koska muutenkin tekee aina mieli, mutta onhan se mukavampaa harrastaa ulkoilmapanoja, kun on lämmintä. Sitä onkin sitten tähän ikään tullut nautittua jo vähän siellä sun täällä. Helma ylös ja hommiin! Julistaa 56-vuotias nainen. 

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin kansalaispaneelissa toukokuussa 2019. Tutkimukseen vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat