"Onhan se aina yhtä viihdyttävää seurata sitä saatanan VARia" – Lukas Hradecky kaipaa videotuomarointiin johdonmukaisuutta

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky kaipaa suursarjoissa tuoreeseen mutta jo yleistyneeseen videotuomarointiin tarkkuutta ja johdonmukaisuutta. Videotuomarijärjestelmä VAR otettiin tällä kaudella käyttöön Englannin valioliigassa, ja viime viikonloppuna videoita kelattiin Englannissa jo useaan otteeseen.

Saksan pääsarja Bundesliigassa VAR oli käytössä jo viime kaudella, ja perjantainakin tämän kauden avausottelussa yksi rangaistuspotku tuomittiin videotarkistuksen jälkeen.

–  Onhan se aina yhtä viihdyttävää seurata sitä saatanan VARia, Hradecky veistelee pilke silmäkulmassa Suplan Bundes-Luke -podcastissa.

–  Ei se ihan täysin ole aina toiminut, että milloin Kölnin kellarissa tartutaan tilanteeseen, Hradecky antaa kritiikkiä videotuomarointikeskuksen toiminnasta.

Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti kuitenkin myöntää, että videotuomarointi kuuluu nykyaikaan ja tuo peleihin oman lisämausteensa.

–  Pahimmat epäoikeudenmukaisuudet se korjasi. Se harmaa, tulkinnan alue, vaatii kuitenkin vielä parantamista, Hradecky sanoi.

Hradeckyn Leverkusen aloittaa tänään kautensa kotikentällä sarjanousija Paderbornia vastaan. Hradecky ei pelannut viikko sitten sairauden takia Saksan cupin ottelussa, mutta hänen odotetaan palaavan sarja-avauksessa tolppien väliin.

Lue myös:

    Uusimmat