Ongelmia auton akun kanssa? Näin kannattaa toimia

Etenkin kovilla pakkasilla autojen akut ovat koetuksella ja aiheuttavat monelle päänvaivaa. Ongelmat akun kanssa on kuitenkin usein mahdollista välttää, mikäli ottaa muutaman tärkeän asian huomioon.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kehottaa kiinnittämään huomiota jo auton huollon yhteydessä auton akun kuntoon – vaikka pakkasesta ei olisi vielä tietoakaan. Ennakoimalla pakkassään ongelmat auton käynnistymisen kanssa voidaan parhaimmillaan välttää kokonaan.

– Jos huollon yhteydessä huomataan akun kapasiteetin heikentyneen tai akku muuten oireilee jo leudommilla keleillä, tulisi se vaihtaa uuteen ennen pakkaskauden alkua, Vesalainen toteaa.

Esilämmitä moottori

Kannattaa pitää mielessä, että auton esilämmitys ennen lähtöä säästää myös akkua. Tämän lisäksi moottorin esilämmitys helpottaa käynnistymistä.

Aja pidempi lenkki

Joskus auton akku tyhjenee siksi, että autolla ajetaan haasteellisissa olosuhteissa vain lyhyttä matkaa. Mikäli merkkejä akun temppuilusta ilmenee, kannattaakin ajella hieman pidempi lenkki, sillä myös hyväkuntoinen tai lähes uusi akku tyhjenee, jos autolla ajetaan vain lyhyttä matkaa.

Lähde: Autoliitto

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja