OnePlussalta tulossa yksi ensimmäisiä Snapdragon 855 -puhelimia ja Euroopan ensimmäinen 5G-puhelin - 5G-malli voi maksaa kaksi-kolmesataa enemmän (päivitetty)

Qualcommin tällä viikolla järjestetyssä Tech Summit -tapahtumassa lavalle nousi myös OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau.

Tapahtumassa kerrottiin ensimmäisen uuden huippuluokan Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin sisältävän älypuhelimen olevan tulossa OnePlussalta, kuten yltä kuvasta näkyy. Sittemmin on kuitenkin ilmennyt kyseessä olleen käännösvirheen takia liian kovasta lupauksesta, on Engadget-sivusto selvittänyt. OnePlus on tuomassa Snapdragon 855 -puhelimen markkinoille kyllä ensimmäisten joukossa, muttei ilmeisesti kuitenkaan ensimmäisenä. Engadgetin mukaan virhe syntyi väärästä käännöksestä kiinan ja englanninkielisten materiaalien välillä. Todellisuudessa OnePlussan piti viestiä, että se on saanut Qualcommilta pääsyn tutustumaan Snapdragon 855 -piiriin ensimmäisenä puhelinvalmistajana. Kiinankielisissä versioissa esityksestä OnePlussaan mainittiin olevan tuomassa Snapdragon 855:llä varustetun älypuhelin markkinoille "ensimmäisten joukossa" muttei kuitenkaan "ensimmäisenä" toisin kuin esityksessä englanniksi väitettiin.

Jos uusi OnePlus tulee jo viimeistään helmikuun lopulla, tarkoittaisi se marraskuun alussa myyntiin tulleen OnePlus 6T:n elinkaaren jäämistä varsin lyhyeksi, vain noin neljän kuukauden mittaiseksi.

Hieman myöhemmin, toimitusjohtaja Pete Laun CNET-sivustolle antaman kommentin mukaan tavoitellusti ennen toukokuun loppua, tulee OnePlus tuomaan markkinoille oman ilmoituksensa mukaan ensimmäisen 5G-älypuhelimen Euroopassa. Puhelin tulee saataville muun muassa yhteistyössä brittioperaattori EE:n kanssa.

Myös tämä 5G-älypuhelin tulee sisältämään Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin, mutta lisäksi myös erillisen 5G-modeemipiirin ja vaadittavan antennitekniikan. Toistaiseksi ei vielä tiedetä, kuinka paljon muita mahdollisia eroja ensi vuoden alkupuoliskolla odotettavissa kahdessa OnePlus-uutuuspuhelimessa on.

5G-malli tulee kuitenkin maksamaan selvästi enemmän. ”On vielä vaikea tietää, koska yksityiskohtia pitää vielä tarkastella, mutta se on todennäköisesti luokkaa 200-300 dollaria enemmän”, kommentoi Lau The Vergelle OnePlussan ensimmäisen 5G-puhelimen hintaa.

Nykyisen OnePlus 6T:n hinnat lähtevät 549 eurosta, joten OnePlussan ensimmäisen 5G-älypuhelimen hinta voi kohota noin 750-900 euron luokkaan.

Päivitetty kello 13.33: Korjattu artikkelia tapahtuneen käännösvirheen paljastuttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja