Mainos

Omistaja ikuisti koiransa viimeiset kuukaudet koskettaviin kuviin: "Lilly oli paras ystäväni"

Kuvat rakastetun koiran viimeisistä kuukausista tuovat lohtua. Lilly-koira on nyt paremmassa paikassa.

Lilly oli todella hyvä koira. Se oli omistajansa Jasmina Povšen paras ystävä ja tukija, mutta myös kaveri talossa asustavalla kissalle. Rakkaus ei kuitenkaan auttanut sitä taistelemaan vakavaa sairautta vastaan.

Koiransa vääjäämättömästä kohtalosta tietoinen omistaja halusi tehdä kaikkensa, jotta sen paras ystävä saisi ansaitsemansa jäähyväiset. Hän taltioi Lillyn viimeiset kuukaudet kauniisiin kuviin, joissa sen henki tulee elämään ikuisesti.

Avusta tuli molemminpuolista 

Lilly päätyi omistajansa hoiviin erilaisten sattumusten kautta. Kroatiassa kulkukoiria pelastavan ryhmän matkassa ollut Povšenin katse kiinnittyi erääseen pieneen ja pelokkaaseen koiraan. Vaikka nainen olisi kuinka halunnut pelastaa surkean näköisen lemmikin, hänellä ei ollut siihen mahdollisuutta.

Kaksi viikkoa myöhemmin Povšen palasi kenneliin, ja surukseen hän sai huomata Lillyn yhä olevan siellä; yksin, peloissaan ja täynnä kirppuja. Tällä kertaa nainen palasi kotiin koira mukanaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se oli todella huonossa kunnossa. Vei kuukauden saada se takaisin jaloilleen, mutta se oli sen arvoista, Povšen kertoo.

Koiran ja omistajan välille muodostui side välittömästi. Povšen kärsi pahasta allergiasta ja astmasta, mutta uuden ystävänsä avulla hän löysi jälleen motivaation liikuntaa kohtaan. Yhdessä he vaelsivat ja kulkivat pitkin Portugalin rantoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se onnistui saamaan minut ulos ja kävelylle. Siitä parantumiseni lähti käyntiin.

– Se oli seuranani teinpä mitä tahansa. Ystävä, jota minulla ei koskaan ollut. Lilly oli paras ystäväni, ja minä todella tarkoitan sitä.

Lilly taisteli viime hetkeen saakka

Viime vuoden lokakuussa Povšen huomasi kuitenkin ystävänsä käytöksen muuttuneen. Omistaja vei väsyneen lemmikkinsä eläinlääkärille, joka ei kuitenkaan löytänyt Lillysta mitään vikaan. Vasta useiden eri eläinlääkärikäyntien ja satojen testien jälkeen selvisi, mikä kivusta kärsivää koiraa oikein vaivasi. Maksasyöpä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Omistaja uskoi vakaasti, että hänen ystävänsä paranisi. Kyllähän sen täytyi parantua. Hän ryhtyi taltioimaan koiransa paranemisprosessia kuviin, jotka myöhemmin muuttuivat jäähyväisotoksiksi. Maksasyöpä oli Lillylle liikaa.

– Jokainen päivä oli taistelu. Se ei kuitenkaan antanut periksi. Ei kertaakaan, omistaja kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nyt Lilly elää enää vahvana omistajansa mielissä ja näissä kauniissa valokuvissa.

Oletko harkinnut koiran adoptoimista? Katso videolta, mitä pitää ottaa huomioon. 

8:37

Lähde: Metro  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.