MTV:n tiedot: Pikku Huopalahden ampumisesta epäilty mies on uhrin entinen seurustelukumppani

MTV:n rikostoimittajat: Vakavat rikokset Helsingin Pikku Huopalahdessa ja Lehtisaaressa 10:13
MTV:n Rikostoimittajat ruoti keskiviikkona myös Lehtisaaren tappojuttua, jossa poliisin on esitettävä käräjäoikeudella pian parempaa näyttöä taposta epäiltyä naista vastaan. Katso keskustelu yltä.

Pikku Huopalahden ampumistapauksesta epäilty 49-vuotias mies ja ampumisen uhri olivat MTV Uutisten tietojen mukaan aiemmin seurustelusuhteessa. Tapausta puitiin Huomenta Suomen Rikostoimittajat-osiossa.

MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoi keskustelussa, että autosta ammuttuna ja pahoin loukkaantuneena löydetty 37-vuotias nainen ja hänen ampujakseen epäilty mies olivat aiemmin seurustelusuhteessa.

Lehtisen mukaan poliisi pitää kunniaväkivaltaa yhtenä mahdollisena vaihtoehtona teon motiiville. Rikostoimittajat-keskustelun voi katsoa kokonaisuudessaan artikkelin yllä olevalta videolta.

Poliisi ei ole kommentoinut epäillyn rikoksen motiivia julkisuuteen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm kieltäytyi ottamasta asiaan kantaa, kun MTV Uutiset haastatteli häntä tiistaina. Mahdollisesta motiivista uutisoi aiemmin Iltalehti.

Lähestymiskielto purettiin

Ammuttu nainen löydettiin Pikku Huopalahteen pysäköidystä autosta viime viikon torstaina.

Naisen löysivät omaiset, jotka olivat jo aiemmin tehneet naisesta katoamisilmoituksen. Nainen oli löydettäessä pahoin loukkaantunut, mutta elossa.

Poliisi uskoo, että ampuminen tapahtui viime keskiviikkona, eli päivää ennen naisen löytymistä. Nainen ennätti siis virua autossa päivän ajan.

Tutkinnanjohtaja Lindholm kertoi MTV:lle tiistaina, että poliisi selvittelee yhä ampumista edeltäneiden tapahtumien kulkua, ja että tapahtumiin liittyy vielä epävarmuuksia.

Asiaa tutkitaan tällä hetkellä tapon yrityksenä. Rikosnimike voi vielä muuttua.

Ampumisesta epäillyllä 49-vuotiaalla miehellä on historiaa lähisuhdeväkivallasta. Hänet määrättiin aiemmin lähestymiskieltoon toista naista kohtaan. Lähestymiskielto on sittemmin purettu. Kyseinen nainen ei ole ampumisen uhri.

Lue myös:

    Uusimmat