Olympiavoittaja Stina Nilssonilta yllätysveto – "Yksi hiihtokauden odottamattomimmista uutisista"

Viimeksi joulukuussa 2019 maastohiihtäjänä kilpaillut Stina Nilsson hiihtää torstaina Ruotsin mestaruuskisoissa parisprintissä. IFK Moran puheenjohtaja Tomas Bredberg kertoo asiasta Expressenille.

Nilsson on kilpaillut vuodesta 2020 lähtien ampumahiihtäjänä. Expressen mehustelee otsikossaan Stina Nilssonin "tekevän paluun maastohiihtäjänä Ruotsin mestaruuskisoissa".

– Tässä tulee yksi hiihtokauden odottamattomimmista uutisista, jutun ensimmäinen lause kuuluu.

Nilsson on kilpailemassa Ruotsin mestaruuskisojen parisprintissä torstaina Bruksvallarnassa. Paluun on kuitenkin tällä haavaa määrä olla vain hetkellinen.

– Kysyin Stinalta pari viikkoa sitten, voisiko hän kuvitella ilmestyvänsä paikalle. Hetken pohdittuaan hän sanoi kyllä, IFK Moran puheenjohtaja Tomas Bredberg sanoi.

Nilsson hiihtää Bredbergin mukaan ensimmäisen osuuden. Hänen parinaan sivakoi maajoukkuehiihtäjä, kaksissa olympialaisissakin kilpaillut Anna Dyvik

– Stina on tuskin hiihtänyt yhtään perinteisellä, ja minä olen vähän huonossa kunnossa. Joten katsotaan, miten se menee. Mutta toivon, että Stina on vahva! Dyvik sanaili.

Nilsson ja Dyvik voittivat parisprintin Ruotsin mestaruuden Bruksvallarnassa vuonna 2019.

Nilsson voitti maastohiihdossa olympiakultaa sprintissä Pyeongchangissa 2018. Hänellä on maastohiihdosta myös kaksi olympiahopeaa ja kaksi -pronssia sekä kaksi maailmanmestaruutta ja viisi MM-hopeaa.

Ampumahiihtäjänä Nilssonin ura ei ole vielä vastaavanlaiseen kiitoon lähtenyt. Hän ylsi kuitenkin kolmanneksi maaliskuussa Kontiolahdella maailmancupin pikakilpailussa ja oli tammikuussa Ruhpoldingissa maailmancupin viestissä toiseksi sijoittuneessa Ruotsin joukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat