Stina Nilsson, 30, lopettaa ampumahiihdon – yllätyshyppäys Norjan mahtijoukkueeseen

Stina Nilsson, 30, jättää ampumahiihdon ja alkaa kilpailla pitkän matkan maastohiihtokilpailuissa norjalaisessa Team Ragde Chargessa, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo.

Ruotsalainen Nilsson vaihtoi maastohiihdosta ampumahiihtoon vuonna 2020. Hänen uransa maastohiihtäjänä oli ollut menestyksekäs: hän voitti muun muassa sprintin olympiakullan ja saavutti maailmanmestaruuden parisprintissä sekä viestissä.

Monien sprintin, parisprintin ja viestin arvokisamitalien lisäksi Nilsson saavutti yhden mitalin 30 kilometrin perinteisen matkalta, olympiapronssin 2018.

Ampumahiihtäjänä Nilsson ei vastaavanlaiseen kukoistukseen yltänyt. Palkintokorokesijoituksia tuli maailmancupissa kaksi vuonna 2022: yksi henkilökohtainen kolmossija pikamatkalta ja yksi kakkossija viestistä Ruotsin joukkueessa.

– Ensimmäiset kaksi vuottani olivat todella hyviä. Edistyin paljon ja olen todella ylpeä siitä. Arvostan todella korkealle, että sain palkintokorokesijoituksen maailmancupissa, Nilsson sanoi.

– Sitten oli kaksi huonompaa kautta, jolloin ammunta ei toiminut, ja kun hiihto toimi, en siltikään pystynyt olemaan tyytyväinen.

"Tekee, mitä haluaa"

Nilsson alkaa hiihtää pitkän matkan kilpailuissa norjalaisjoukkue Team Ragde Chargessa. Ruotsalainen tulee osallistumaan Ski Classics -sarjan maratonkilpailuihin. Liikettä voi pitää sikäli yllättävänä, että Nilsson tunnettiin maastohiihtäjänä vahvasti sprintterinä.

Team Ragde Chargen omistavat pitkän matkan hiihdon norjalaislegendat, veljekset Jörgen ja Anders Aukland. Kyseessä on vuodesta 2011 järjestetyn Ski Classicsin historian menestyksekkäin talli: sillä on kahdeksan joukkueiden kokonaiskilpailun voittoa.

– Olemme uskomattoman ylpeitä ja iloisia tästä, Anders Aukland sanoi Nilssonin saamisesta tallin riveihin Norjan TV 2:lle.

Aukland luonnehti Nilssonin olevan "henkilö, joka tekee, mitä hän haluaa". Hänen mukaansa Nilsson on myös todella motivoitunut, ja tällä on oikeanlainen asenne.

– Kyse ei ole taloudesta, vaan siitä, mitä hän haluaa. Uskon, että sovimme hyvin yhteen.

Nilsson puolestaan sanoi jo ampumahiihtoon vaihtaessaan, että hänen uransa olisi kolmivaiheinen: ensin maastohiihtoa, sitten ampumahiihtoa ja sen jälkeen hän kokeilisi pitkän matkan hiihtoa.

– Tämä tuntuu nyt todella oikealta ja jännittävältä! Nilsson kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat