Mainos

Olympiavoittaja saatiin oikeuden eteen vuosien väännön jälkeen – syytetään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kahden lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty judon kaksinkertainen olympiavoittaja Peter Seisenbacher, 59, on viimein saatu oikeuden eteen Itävaltaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Seisenbacher ei ilmestynyt oikeuden eteen Wienissä joulukuussa 2016, jolloin tapausta oli tarkoitus käsitellä. Wienin syyttäjät julistivat tämän jälkeen Seisenbacherista kansainvälisen etsintäkuulutuksen.

Itävaltalainen ex-judoka paikallistettiin vuonna 2017 Ukrainasta. Itävallan viranomaiset ovat yrittäneet saada Seisenbacheria vastaamaan syytteisiin tuosta vuodesta lähtien, mutta Ukrainan viranomaiset kieltäytyivät aiemmin luovuttamasta Seisenbacheria kotimaahansa.

Torstaina Ukrainan viranomaiset viimein toimittivat Seisenbacherin Itävallan Wieniin. Seisenbacher oli hiljattain Itävallan median mukaan yrittänyt poistua Ukrainasta väärennetyillä henkilöpapereilla.

Seisenbacher on syytettynä kahden valmentamansa alaikäisen tytön hyväksikäytöstä 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. Toisen tytön hyväksikäyttö alkoi väitetysti, kun tämä oli 11-vuotias, ja hyväksikäyttöä tapahtui yli kolmen vuoden ajan. 

Seisenbacher yritti väitetysti hyväksikäyttää myös kolmatta tyttöä.

Seisenbacher voitti 86 kilon sarjan olympiakultaa 1984 ja 1988. Lisäksi hän voitti yhden MM-kullan ja yhden EM-kullan sekä seitsemän himmeämpää EM-mitalia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja