Olympiaurheilija käytti humalaan juottamaansa nuorta seksuaalisesti hyväksi – elinikäinen toimintakielto

Yhdysvaltain olympiakomitean seksuaalisia väärinkäytöksiä tutkiva SafeSport on langettanut australialaiselle taitoluistelijalle Brendan Kerrylle elinikäisen toimintakiellon useiden ahdistelutapausten takia.

SafeSport totesi Australian lippua Pekingin olympialaisissa 2022 kantaneen Kerryn tarjonneen alkoholia 16–17-vuotiaalle taitoluistelijalle ja olleen yhdynnässä tämän kanssa. Sama toistui useaan otteeseen vuosina 2016 ja 2017, jolloin Kerry oli itse 21- ja 22-vuotias.

Kerry kiisti tienneensä seksikumppaninsa olleen alaikäinen. Nuoren luistelijan mukaan mies kuitenkin eristi hänet muista ja manipuloi olemaan useita kertoja yhdynnässä kanssaan kuukausia jatkuneen hyväksikäytön aikana. Poliisille asiasta kertonut nuori nainen ei kuitenkaan koskaan tehnyt asiassa rikosilmoitusta.

Lisäksi ESPN:n haltuunsa saama raportti kertoo Kerryn suudelleen väkisin taitoluistelija Grace Goldia. Kahdesti olympiapronssia saavuttanut Gold syytti elämäkerrassaan Kerryä raiskauksesta illanvieton yhteydessä hotellihuoneessa vuonna 2016, mutta SafeSport ei löytänyt asiassa riittävästi näyttöä.

Kerry myönsi suudelleensa Goldin kanssa useita kertoja, mutta väitti tämän tapahtuneen aina yhteisymmärryksessä.

Kerry, 29, lopetti kilpauransa kolmansien olympialaistensa jälkeen vuonna 2022 ja on sen jälkeen valmentanut luistelijoita kotimaassaan Australiassa. Hän vietti uransa aikana pitkiä ajanjaksoja Yhdysvalloissa.

SafeSportin antama elinikäinen toimintakielto sulkee Kerryn ulos vain Yhdysvaltojen urheilutoiminnasta, mutta Australian olympiakomitea kertoo suhtautuvansa syytöksiin erittäin vakavasti ja keräävänsä lisätietoa Kerryn tekemistä väärinkäytöksistä ennen asian kommentoimista.

Kerry voi vielä valittaa tuomiostaan.

Lue myös:

    Uusimmat