Olympiavoittaja päätyi skandaalivideolle – yli 300 000 kertaa katsottu pätkä poistettiin vähin äänin: "Aion n****a"

Alankomaalainen kaukalopikaluistelun olympiavoittaja Suzanne Schulting ehti saada laajaa näkyvyyttä kiusalliseksi paljastuneella videolla, jonka Hollannin olympiakomitea sittemmin poisti.

Tapauksesta uutisoi Norjan yleisradioyhtiö NRK, joka luonnehtii pätkää "skandaalivideoksi".

Hollannin olympiakomitea julkaisi 9. joulukuuta Instagramissa vajaat kuusi sekuntia kestäneen videon, jolla Suzanne Schulting on ensin kuntopyörän päällä ennen kuin hän leikkautuu kaukaloon. Ei tässä vielä mitään, mutta Hollannin olympiakomitea ei ollut tietoinen pätkällä soivan musiikin sanomasta.

Videolla soi kazakstanilaisräppäri Moreartin hitti Я буду ебать, joka kääntyy suomeksi muotoon "Aion nussia". Kuuden sekunnin pätkällä käytetään kovia seksuaalisia ilmauksia ennen kuin käytetään venäläistä sanaa "nartulle".

Video ehti olla julki 18 päivää. Hollannin olympiakomitea poisti sen heti, kun se sai tietää, millaisia merkityksiä pätkän auditiivinen sisältö kantoi. Julkaisu ehti kerätä yli 300 000 katselukertaa.

Vaikka pätkä poistettiin vähin äänin, oltiin tapaus ehditty muualla huomata. Hollannin olympiakomitean sosiaalisen median sisältöjä hallinnoiva Luuc Renema vakuutti NRK:lle, että he aikovat jatkossa selvittää tarkemmin, millaisia lauluja he valitsevat videoilleen.

Videolla olleesta Suzanne Schultingista tuli vuonna 2018 Pyeongchangissa Alankomaiden historian ensimmäinen kaukalopikaluistelun olympiavoittaja, kun hän oli paras 1 000 metrillä. Schulting on lisäksi seitsenkertainen maailmanmestari, ja Euroopan mestaruuksia hänellä on 13.

Lue myös:

    Uusimmat