Kotiyleisön viha roihahti suosikkilajissa, olympiamitalistin unelma muuttui painajaiseksi – "Jos löydän sinut, kuolet"

Kanadalainen kaukalopikaluistelija Kim Boutin on saanut tappouhkauksia noustuaan olympiapronssille eteläkorealaisen Choi Min-jeongin hylkäyksen jälkeen Pyeongchangin talvikisoissa.

Boutin, 23, sai pronssin 500 metrin kisasta tiistaina. Hän oli alkuperäisissä tuloksissa neljäs, mutta nousi pykälän, kun toiseksi luistellut Choi hylättiin estämisestä suorituksensa jälkeen kotiyleisön pettymykseksi.

Korealaisfanien mielestä Choin hylkäys oli epäreilu, ja he ovat purkaneet turhautumistaan lähettelemällä törkeitä viestejä Boutinin sosiaalisen median tileille. Heidän mielestään myös Boutin syyllistyi kyynärpäätaktiikkaan radalla.

Boutinin Instagramiin kisan aattona tekemä päivitys keräsi tuhansia vihaisia kommentteja heti kisan päätyttyä.

– Onnittelut likaisesta mitalista. Opettiko isäsi sinut huijaamaan mitaleille? Yksi vihainen fani kirjoitti.

– Jos löydän sinut, kuolet, toisessa päivityksessä todettiin. 

Boutin poisti päivityksensä myöhemmin ja muutti tilinsä yksityiseksi.

Myös kansainvälinen olympiakomitea KOK on reagoinut Boutinin tilanteeseen.

– Kukaan meistä ei voi kontrolloida sosiaalista mediaa ja ihmisillä on oikeus sanoa, mitä he haluavat, mutta pyydämme kaikki kunnioittamaan urheilijoita ja heidän suorituksiaan, KOK:n tiedottaja Mark Adams sanoi keskiviikkona.

Kaukalopikaluistelu on Etelä-Korean suosituin talvilaji. Maa on saavuttanut siinä enemmän mitaleja kuin muissa lajeissa yhteensä.

Lajin tapahtumat ovatkin aiheuttaneet aiemminkin vihaisia reaktioita eteläkorealaisissa. Brittiurheilija Elise Christie sai saman tyyppisiä uhkauksia kuin Boutin törmättyään eteläkorealaiseen luistelijaan Sotshissa neljä vuotta sitten.

Yhdysvaltalainen olympiavoittaja Apolo Ohno sai tuntea eteläkorealaisen vihat niskassaan Salt Lake Cityssä 2002, kun hän protestoi kilpaveljensä estelyistä, minkä seurauksena eteläkorealainen luistelija hylättiin. Ohnosta tuli nopeasti vihatuin mies eteläkorealaisten silmissä. 

Lähteet: Reuters, mashable.com

Lue myös:

    Uusimmat