Olympiamitalisti Nikolaidis, 42, kuoli harvinaiseen syöpään – jäähyväiskirjeessä painava viesti

Taekwondon maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiahopeamitalisti, kreikkalainen Alexandros Nikolaidis, on kuollut 42-vuotiaana. Hän jätti jälkeensä jäähyväiskirjeen, joka julkaistiin hänen kuolemansa jälkeen.

Nikolaidis menehtyi viime torstaina. Hän oli kärsinyt kaksi vuotta harvinaisesta syövästä, NUT-karsinoomasta. Kyseinen syöpä voi esiintyä kehossa missä tahansa, mutta yleisimmin sitä havaitaan pään, kaulan ja keuhkojen alueella.

– Minäkin kärsin syövästä, enkä kahden vuoden aikana koskaan sanonut: "Miksi minä?" Nikolaidis kirjoitti hänen sosiaalisen median tileillään postuumisti julkaistussa jäähyväiskirjeessä.

– Ei ole sitä itsekkäämpää ajatusta. Sitä tapahtuu jollekulle läheisellemme ja naapurillemme. Sitä tapahtuu monille.

Nikolaidis kuvaili olleensa "onnekas mies".

– Minulla oli mahdollisuus tehdä unelmistani totta, päästä useita kertoja globaalille näyttämölle ja kunnioittaa lajiani ja maatani.

Nikolaidis muotoili nojaavansa kliseeseen, että hän "luultavasti lähti jonnekin parempaan paikkaan tai ei mihinkään".

Syöpänsä Nikolaidis luonnehti olevan niin harvinainen, että "luultavasti yhdeksän kymmenestä kreikkalaisesta lääkäristä kuulee siitä ensimmäistä kertaa ja kiirehtii tarkastamaan, mistä on kyse".

Nikolaidisia jäävät kaipaamaan vaimo ja kaksi lasta.

Nikolaidis saavutti taekwondossa yli 80-kiloisten sarjassa olympiahopeaa Ateenassa 2004 ja Pekingissä 2008. Hänen saavutuksiinsa lukeutuivat myös yksi maailmanmestaruus, kolme Euroopan mestaruutta ja yksi EM-pronssi.

Nikolaidis sai kunnian kantaa Kreikan lippua Lontoon olympialaisten avajaisissa 2012.

Lue myös:

    Uusimmat