Olympialajiksi noussut rullalautailu tekee uutta tulemista, suomalaisilla jopa mitalisaumoja – "Suuri osa ei ota sitä urheiluna"

3:04
Videolla Tulosruudun juttu rullalautailun nykytilasta.

Olympialajiksikin noussut rullalautailu elää suurta nousukautta tällä hetkellä. Ensimmäistä kertaa Tokion olympialaisissa vuonna 2020 nähtävässä lajissa on ilmassa myös suomalaisia mitalitoiveita.

Rullalautailun mukaantulon myötä suomalaisten mitaliosakkeetkin ovat nousussa. Suomalaiset Jaakko Ojanen ja Lizzie Armanto ovat maailmalla aivan kärkitason rullalautailijoita. Lajipiireissä rullalautailua ei vielä aivan pidetä täysin urheilulajina, vaikka se nähdäänkin ensimmäistä kertaa mukana olympialaisissa.

– Kyllähän se on fyysistä ja urheilua, mutta suuri osa ei ota sitä urheiluna. Se on vaan skeittausta meille. Itse tykkään enemmän kuvailla ja skeittailla vaan. Kisat ovat vähän toissijainen juttu, mutta kyllä siellä tulee käytyä aina välillä, Ojanen kommentoi MTV Urheilulle.

Rullalautailu elää tällä hetkellä aivan uudenlaista nousukautta Suomessa. Lajin harrastajamäärät ovat nousseet räjähdysmäisesti ja skeittikauppojen myyntiluvut hipovat ennätyksiä.

– Skeittaus on teknistä ja taitavaa tänä päivänä. Se on kehittynyt niin pitkälle. Skeittauksella on tällä hetkellä tosi kova buumi, Rullalautaliiton toiminnanjohtaja Anssi Paukkunen iloitsee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja