Olympiakultaa voittanut NHL-legenda kasvoi mielisairaalassa narkomaani-äitinsä kanssa: "Huumeet vaan virtasivat pysähtymättä sisään"

Jääkiekossa olympiakultaa Salt Lake Cityssä vuonna 2002 voittanut ja NHL:ssä yli tuhat ottelua pelannut Curtis Joseph kertoo uudessa kirjassaan karmaisevasta lapsuudestaan. Hän eli sijaisvanhempiensa pyörittämässä mielisairaalassa, jonka jälkeen Joseph teki upean jääkiekkouran.

Kuvan videolla Tulosruudun raportti alkuviikon NHL-kierrokselta.

Joseph tunnettiin erityisesti maskistaan, joka viittasi hänen Stephen Kingin romaanista tuttuun lempinimeensä "Cujoon". Vaikkakin maalivahti pelasi upean uran, olisi hänen lapsuutensa tarinan voinut löytää pikemmin Kingin kirjoista.

Hän kasvoi sijaisvanhempiensa pyörittämässä mielisairaalassa. Joseph vietti yönsä virtsantahraisella patjalla potilaiden ja lääkärien ympäröimänä. Hän kertoo kirjassaan, että hänen äitinsä oli vastuuton narkomaani.

– Äiti ei ollut normaali. Hän käytti kaikkia huumeita, jotka oli tarkoitettu potilaiden hoitoon. Huumeet vaan virtasivat pysähtymättä sisään. Se ei ollut normaalia, Joseph sanoo kirjassaan.

– Nukuin lattialla patjalla. Se oli vaikeaa löytää kuivaa paikkaa, sillä äidin kissat virtsasivat ja ulostivat kaikkialle. Minulla ei ollut lakanaa, ainoastaan vanha viltti. Talvella nukuin vanhan takin alla, jonka joku potilas oli heittänyt pois. Äiti kohteli eläimiä paremmin kuin minua, Joseph jatkaa.

Joseph piti rankan lapsuutensa piilossa aikuiseksi asti. Hänen vaimonsa Stephanie Glasson kehoitti häntä kertomaan tarinansa. Nyt hän on saanut uutta näkökulmaa synkille muistoilleen.

– Se aika teki minusta sellaisen kuin olen nyt. Se teki minusta vastustuskykyisen, vahvan, se antoi minulle kärsivällisyyttä. Se antoi minulle kaiken, jota tarvitsin myöhemmin elämässäni, Joseph sanoo.

Jos otetaan runkosarjaottelut ja pudotuspelit lukuun, on Joseph pelannut yli tuhat NHL-ottelua. Hän edusti urallaan St. Louis Bluesia, Edmonton Oilersia, Toronto Maple Leafsia, Detroit Red Wingsiä, silloista Phoenix Coyotesia ja Calgary Flamesiä.

Lue myös:

    Uusimmat