Pelätty NHL-tappelija joi uransa jälkeen 30 olutta päivässä ja tuhlasi miljoonansa huumeisiin – pidätys entisessä kodissa muutti elämän suunnan: "Olen onnellinen"

Yhtenä NHL-kaukaloiden pelätyimpänä tappelijana tutuksi tullut Donald Brashear on elänyt kiekkouransa jälkeen rajun elämän.

Brashear, 49, pelasi tappelijaksi poikkeuksellisen mittavan NHL-uran. Hänen tililleen kertyi vuosina 1993–2010 yhteensä 1 025 runkosarjaottelua Monteal Canadiensin, Vancouver Canucksin, Philadelphia Flyersin, Washington Capitalsin ja New York Rangersin riveissä. Pisteitä Brashear teki 205 (85+120), ja jäähyminuutteja hän keräsi kaikkiaan 2 634.

Vuodet taalakaukaloissa lihottivat Brashearin pankkitiliä noin 16 miljoonalla dollarilla. NHL-uran päättyessä vuonna 2010, hän oli velaton mies, jolla oli unelmiensa kotitalo Quebecissä; oli uima-allas, kylpyläosasto, golf-simulaattori ja tenniskenttä. Autotallista löytyi Porsche ja Lamborghini.

Brashear ei kuitenkaan halunnut jäädä tyhjän päälle. Hän halusi menestyä myös kaukaloiden ulkopuolella.

– Olen aina kunnioittanut ihmisiä, jotka tekevät 40-tuntisen työviikon ja ansaitsevat omat rahansa. Halusin näyttää lapsilleni, että voisin menestyä oikeassakin elämässä, Brashear muistelee The Athleticin haastattelussa.

Tätä kesti vain muutaman vuoden ajan. Brashear menetti suuret summat rahaa virheellisiin sijoituksiin ja löysi itsensä veloista sekä vastaajana oikeustapauksessa.

Suurin ongelma oli Brashearin huume- ja alkoholiriippuvuus. Mies, joka ei pelivuosinaan juurikaan edes koskenut alkoholiin, joi uransa jälkeen pahimmillaan 30 olutta päivässä. Siinä sivussa hän poltti askillisen tupakkaa päivässä ja käytti myös kokaiinia.

Brashear käytti unelmataloaan vakuutena lainoihin, joilla rahoitti huumeidenkäyttöään. Rahaa paloi 5 000 dollaria viikossa, ja vähitellen velkoja oli kahden miljoonan dollarin edestä. Brashear oli konkurssin partaalla. Perhesuhteet olivat kovilla, ja ystävät pelkäsivät, että loppu olisi lähellä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Epätoivoisena Brashear yritti tienata rahaa huumekauppiaana, mutta tämä yhtälö kaatui omaan mahdottomuuteensa: Brashear oli itse itsensä suurin asiakas. Hän käytti enemmän kuin sai myydyksi.

Vuonna 2019 Brashearin kulissit kaatuivat kertaheitolla. Hänet pidätettiin, kun hän oli murtautunut asuntoon, josta hänet oli häädetty vain päiviä aiemmin. Poliisit pidättivät Brashearin itse teossa, kokaiiniviivojen keskeltä.

Hänet tuomittiin ehdolliseen vankeuteen. Tuomari suhtautui tapaukseen suopeasti, koska Brashear myönsi ongelmansa ja suostui päihdekuntoutukseen. Alun perin Brashearin oli määrä olla siellä vain neljä viikkoa, mutta kuntoutusjakso venyi lopulta viiden kuukauden mittaiseksi.

Vähitellen Brashear on päässyt taas tavalliseen elämään kiinni. Hän on työskennellyt pikaruokaravintolassa ja autopesussa sekä viheltänyt kaljaliigan kiekkopelejä tuomarin roolissa. Hän käy terapiassa ja on nykyään täysin irti huumeista.

– Olen onnellinen. Ajattelen vain nykyhetkeä. Nykyhetkessä kaikki on hyvin, vaikka matka on ollut pitkä.

– Sisälläni on lapsi. Joka kerta kun etsin vastausta johonkin, juttelen tuolle sisäiselle lapselle. Valitsen tarkasti sanani ja pidän huolen, etten loukkaa häntä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja