Olympiakomitealta kesälajeille iso rahapotti – menestystavoitteisiin vielä matkaa

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö jakoi kesälajeille lähes neljä miljoonaa euroa tehostamistukea. 

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö julkaisi kesälajien tukipäätökset vuodelle 2020. Kesälajeille olympiadin viimeiseen vuoteen jaettiin tarkkaan ottaen 3 970 940 euroa.

Olympiakomitea on asettanut strategisen tavoitteen ensi kesän Tokion olympiakisoihin. Samalla käynnissä on jo valmistautuminen seuraavaan olympiadiin 2020–2024. 

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi, että olympiadin tavoitteena oli kymmenen olympia- ja kymmenen paralympiamitalia. 

– Tavoitteesta puuttuu PyeongChangin talvikisojen jälkeen neljä olympia- ja seitsemän paralympiamitalia. Yhtenä tavoitteena ollut pyrkimys saada joukkuepeli Tokioon on jo käynyt mahdottomaksi, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki pohjusti tiedotteessa. 

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olympialajeissa pyrimme nyt tehdyillä tukipäätöksillä varmistamaan menestyspotentiaalisimmille urheilijoillemme optimaalisen valmentautumisen kohti Olympialaisia. Meillä ei ole mahdollisuutta tarjota tällaista resurssia kovin laajalle joukolle, mutta terävimmälle kärjelle olemme yhteistyössä lajiliittojen kanssa luoneet kilpailukykyisen mahdollisuuden valmistautua Tokioon.

Kesälajien kehitys- ja tukiprosessiin ilmoittautui tänä syksynä 38 lajia. Huippu-urheiluyksikön tukiohjelmiin näistä lajeista ylsi 23 lajia, joista 18 on olympialajeja. Paralympialajeista tukiohjelmiin pääsee 12 lajia.

Yhdeksässä olympia- ja yhdessä paralympialajissa on yksittäisiä kansainvälisen tason urheilijoita, joiden valmentautumista tehostetaan.

Alkuvuodesta 2020 jaetaan vielä opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät kesälajien urheilija-apurahat. Talvilajien tukia tarkastellaan seuraavan kerran keväällä 2020.

Kesälajien tehostamistuista päätetään vastaavan prosessin kautta jälleen syksyllä 2020.

Lue myös:

    Uusimmat