Oluthanat auki! Saksan poliisi teki brittifaneja miellyttävän päätöksen

Englannin jalkapallomaajoukkue ja sen kannattajat palaavat sunnuntaina Gelsenkirchenin stadionille, kun joukkue kohtaa miesten EM-turnauksen neljännesvälierässä Slovakian. 

Englantilaisfanit joutuivat tyytymään Gelsenkirchenissä pelatussa alkulohkon Serbia-ottelussa mietojen oluiden makuun, mutta Saksan poliisin linjauksen mukaan kannattajat saavat ostaa Slovakia-ottelussa stadionilta myös vahvoja oluita.

Saksan viranomaiset olivat luokitelleet Englannin ja Serbian välisen C-lohkon ottelun "korkean riskin otteluksi" kannattajien käyttäytymisen takia. Olutrajoituksen myötä fanit saivat ostaa stadionilta vain 2,5 prosentin vahvuista olutta, mutta sunnuntain Slovakia-ottelussa ei ole vastaavaa riskiluokitusta. Gelsenkirchenin poliisi ilmoitti arvioivansa kisaotteluiden riskiä "jatkuvasti" yhdessä Euroopan jalkapalloliiton Uefan kanssa.

– Päätimme, että stadionilla saa myydä sunnuntaina täyden vahvuuden olutta, Gelsenkirchenin poliisista kerrottiin.

Englanti otti Serbiaa vastaan alkulohkon ainoan voittonsa Jude Bellinghamin 1–0-maalilla. Maiden kannattajat ottivat ennen ottelua yhteen kaupungilla, mutta itse ottelussa vastaavilta nujakoilta vältyttiin.

Useat Englannin kannattajaryhmät olivat Serbia-ottelun ympärillä tyytymättömiä turnauksen järjestelyihin. Monilla Englannin kannattajlla oli vaikeuksia jatkaa ottelun jälkeen matkaansa Gelsenkirchenistä, sillä junat olivat kaupungin rautatieasemalla useita tunteja myöhässä.

Englanti voitti C-lohkon, vaikka joukkue pelasi vaisut tasapelit Tanskaa ja Sloveniaa vastaan. Slovakia sijoittui tasaisessa E-lohkossa kolmanneksi Romanian ja Belgian perässä.

Lue myös:

    Uusimmat