Mitä järkeä? EM-kisamaan teko raivostutti Saksassa

Turkin miesten jalkapallomaajoukkue kohahdutti EM-kisoissa lohkovaiheen päätöspelinsä alla. Matkustustapa viimeiseen peliin aiheutti raivoa Saksassa.

Turkki oli vuokrannut charter-lennon lohkovaiheen viimeiseen otteluun. Maajoukkue matkusti Hannoverista Hamburgiin. Matkustuskilometrejä tuli noin 150. Kokonaisuudessaan matkan kesto oli 37 minuuttia, joista 25 menee nousuun ja laskeutumiseen. Eli Turkin joukkueen lentokone oli ilmassa kokonaiset 12 minuuttia.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa oli aiemmin todennut, että sen tavoite on tehdä vuoden 2024 EM-kisoista kautta aikojen ympäristöystävällisimmät. Työtä ympäristönsuojelun parissa tekevä Rene Schwartz totesi ASB Zeitungille, että teko on täysin hyväksymätön.

Schwartzin mukaan Saksan toiseksi suurimmassa kaupungissa Hampurissa on kielletty autoilu EM-kisastadionin lähettyvillä. Paikalle ei saa saapua edes sähköautolla. 

– Maiden pitää ottaa vastuuta turnauksen aikana. Ei voi olla niin, että kaupungeille tulee kovia vaatimuksia ympäristöystävällisyyden suhteen ja maajoukkueet voivat lentää noin lyhyen matkan, Schwartz sanoi.

Turkki voitti lohkonsa viimeisessä pelissä Tshekin 2-1. Se eteni pudotuspeleihin, joissa se kohtaa neljännesvälierässä Itävallan. 

Lue myös:

    Uusimmat