Olosuhdefiasko Copa Americassa – tähtipelaajilta rajua kritiikkiä järjestäjille: "Kamala"

Yhdysvalloissa pelattavan Copa American olosuhteet ovat keränneet runsaasti kritiikkiä turnauksen tähtipelaajilta.

Amerikan mestaruusturnaus Copa America on parhaillaan käynnissä Yhdysvalloissa. Turnauksen olosuhteet ovat nousseet viime päivinä suureksi puheenaiheeksi.

Monet tahot ovat kritisoineet rajusti Copa American stadioneiden nurmia. Joillakin stadioneilla on tekonurmi omasta takaa, mutta kisoja varten tekonurmen päälle on istutettu väliaikainen nurmikenttä, joka ei ole kuitenkaan ollut toivotun hyvässä kunnossa.

Argentiinan tähtipelaajat Emiliano Martinez ja Cristiano Romero kritisoivat joukkueen avausottelun näyttämönä toimineen Atlantan Mercedes-Benz Stadiumin pelialustaa kovin sanoin.

– Kenttä oli katastrofi. Se hyppelehti, kun siinä juoksi. Jos emme paranna tällaisia asioita, Copa America tulee olemaan aina EM-kisojen takana, Martinez kritisoi The Athleticin mukaan.

– Olosuhteet kentällä olivat kamalat. On sääli, että meidän täytyy pelata tässä turnauksessa tällaisella kentällä, Romero komppaa.

Viimeisimpänä kritisoijien joukkoon on liittynyt isäntämaan USA:n Weston McKennie.

– Se, mitä Martinez sanoi, on totta. Pelaamme kentällä, johon on lyöty epätasainen nurmi, joka murtuu jokaisella askeleella, jonka otat, McKennie sanoo.

McKennie nostaa esiin myös turnauksen yleisömäärät. Turnaus pelataan Yhdysvaltojen valtavilla stadioneilla, jotka ovat turnauksen aikana notkuneet usein puolityhjinä. 

– Se on turhauttavaa – varsinkin pelaajan näkökulmasta. Pelaamme täällä Amerikassa areenoilla, joihin mahtuu 70 000 ihmistä, mutta vain 25 000 saapuu paikalle. Ei oikeastaan ole mitään tunnelmaa, McKennie harmittelee.

Lue myös:

    Uusimmat