Mainos

Oluenmyyntilupia katkolla nuuskan takia

Suuressa nuuskajutussa tuomitut pohjalaiset huoltamoyrittäjät ovat menettämässä oluenmyyntilupansa. Länsi-Suomen lääninhallitus on perunut alkoholin anniskelu- ja vähittäismyyntiluvat pysyvästi noin kymmeneltä yrittäjältä.

Nuuskaa tiskin alta myyneet yrittäjät ovat menettäneet luotettavuutensa, perustelee Länsi-Suomen lääninhallituksen lakimies Heikki Siirilä.

Mustasaaren käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten suuren nuuskajutun päätekijän yli kahdeksi vuodeksi vankilaan. Nuuskabisnestä pyörittäneet palomiehet toivat maahan Ruotsista liki puoli miljoonaa purkkia nuuskaa. Nuuskan jälleenmyyjinä toimineet huoltamoyrittäjät tuomittiin ehdolliseen vankeuteen tai sakkoihin.

Alkoholilain mukaan anniskelu- ja vähittäismyyntilupa voidaan perua, jos luvan haltija on syyllistynyt sellaiseen rikokseen, josta voidaan tuomita vankeutta, huomauttaa Siirilä.

Yrittäjät ovat valittaneet lupansa menettämisestä Turun hallinto-oikeuteen. Oluen myynti voi jatkua siihen saakka, kunnes hallinto-oikeus on käsitellyt valituksen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.