Mainos

Olli Palola mursi ison TsSKA-muurin – hehkutti ratkaisuosuman tärkeää elementtiä

5:59

Olli Palola toimi Jokereiden isona sankarina, kun hän iski kaksi maalia KHL:n läntisen konferenssin välieräsarjan kolmannessa ottelussa TsSKA:ta vastaan. Palolan jälkimmäinen osuma ratkaisi Jokereille 2-1-voiton.

Palolan toisen erän puolessa välissä (31.38) tullut 1-0-maali mursi TsSKA-vahdin Ilja Sorokinin yli seitsemän eräisen nollaputken sarjan sisällä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Sorokin oli ehtinyt jokaisen kudin eteen.

– Hän on huippuveskari, mutta kun saadaan liikettä sinne maalin eteen, niin kyllä niitä kiekkoja rupeaa menemään sisään. Ei siihen vaadita mitään sen suurempia taikatemppuja. Se on ihan sama, että kuka siellä on. Jos siellä seisoo äijä edessä, niin veskarin on aika vaikea nähdä läpi. Sitten kun toimittaa kiekkoa maalille, niin kyllähän niitä vain menee sitten sisään, Palola pohti ohittamisreseptiä MTV Sportille.

Ensimmäisessä jatkoerässä (77.36) tulleesta maalista Palola nosti esille Matt Gilroyn toimituksen. Gilroy onnistui ohittamaan TsSKA:n blokkaajat ja lopulta kiekko päätyi Palolan mailan kautta sisään.

– Ei ole mitenkään helppoa toimittaa noissa kiekkoa maalille. Se oli hienosti tehty. Noissa kun saa vähän mailaa väliin, edes pienen osuman, niin sitä ei kukaan tiedä, että mihin suuntaan se siitä kimpoaa.

– Hieno juttu, että meni maaliin. Hyvään paikkaan tuli, Palola hymyili. 

Palolan mukaan tunnekuohunnan keskellä muistissa oli kevään iso teema.

– Meillä ensimmäinen juttu pudotuspelikevääseen lähdettäessä oli se, että mennään lyhyellä muistilla. Mitä vain tapahtuu, niin aina mennään sen ylitse. Voitetaan, hävitään, mitä tahansa. Niistä pitää päästä yli. 

Maanantain pelin myötä Jokerit pystyi kaventamaan sarjan tilannetta. Nyt TsSKA johtaa voitoin 2-1.

Kolmas ottelu oli kauttaaltaan Palolan mukaan Jokereiden paras.

– Vaikea sanoa, että mitä niissä Moskovan peleissä tapahtui, mutta kyllä tänään oli ihan erinäköistä meininkiä, mitä kahdessa ensimmäisessä pelissä.

– Koko ajan ollaan kuitenkin tiedetty se, että TsSKA on lyötävissä. Nähtiin se jo runkosarjassa. Siihen vain tarvitsee sen, että jokainen äijä lyö kaiken likoon ja joukkueena saadaan huippupeli. Silloin he kaatuvat. Vähänkään jos on käsijarru päällä, niin sitten tulee vaikeaa.

Voitosta huolimatta Palola vakuutteli, että Jokerit voi parantaa pelin jokaisella osa-alueella. Sarjan neljäs ottelu tulee nopeasti eteen, sillä se pelataan heti tiistaina Hartwall Arenalla.

– Uusi peli ja uudet kujeet. Ei muuta kuin kuin hyvät palauttelut ja ruokaa. Jaksaa taas, hymyileväinen Palola tuumasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.