Olli Jokinen väläyttää yllätysvaihtoehtoa ensi kauden seurakseen

Jukureiden Oliver Larsen jysäytti painavan taklauksen Sportin Atro Leppäseen – videotarkistus kumosi jäällä annetun tuomion 3:17
Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen kävi tiukkaa keskustelua tuomariston kanssa Oliver Larsenin taklausta käsiteltäessä.

Mikkelin Jukurien päävalmentajan Olli Jokinen tyrmää hänen tulevista kuvioistaan esitetyt spekuloinnit. Hänellä on myös tiukka ehdotus siitä, minkä suomalaisessa jääkiekossa tulisi muuttua.

Jokinen luotsaa Jukureita kolmatta kauttaan. Yleisesti on pidetty selviönä, että hän tekisi seuraavan siirron valmennusurallaan ja tämä jäisi Jokisen rupeaman viimeiseksi kaudeksi Jukureissa, mutta Jokisen mukaan tämä ei ole "missään nimessä" selvää.

– Tällä hetkellä kaikki on auki. Totta kai ensisijaisesti pitää tietää, mikä täällä on meininki. Siitä lähdetään, Jokinen sanoo.

Hän viittaa siihen, että Jukureissa valittiin juuri uusi hallitus ja "asiat ovat kesken".

– Nyt odotetaan uudelta hallitukselta tietoa, millä pelimerkeillä täällä jatketaan. Sillä on totta kai iso merkitys myös oman jatkon kannalta. Niin on toisaalta myös sillä, minkälaista kiinnostusta muualta on.

– En ole kuitenkaan tuollaisia rehellisesti sanottuna edes miettinyt.

"Pitäisi saada aikaan sääntö"

Olli Jokiselta kriittistä puhetta SM-liigasta – "Aika iso ongelma" 3:06
Olli Jokinen ärähti Sport-ottelun jälkeen SM-liigan "isosta ongelmasta".

Jokinen ymmärtää mediankin kiinnostuksen, mutta hänestä tuntuu hullunkuriselta keskustella tulevasta, kun SM-liigakautta on pelattu vasta kolme viikkoa.

– Suomessakin pitäisi minun mielestäni saada aikaan jokin sääntö siitä, mitä ennen ei saa tehdä valmennussopimuksia. Tyyliin helmi-maaliskuussa saisi vasta tehdä sellaisen. 

Jokinen toivoisi saman ulottuvan pelaajasopimuksiinkin.

– Onko täällä jo ensimmäiset Liiga-pelaajat jo tehneet diilejä ensi vuodeksi? En yhtään ihmettelisi, vaikka olisivat.

"Ei minkäännäköisiä virityksiä mihinkään"

Lehdistötilaisuus: Sport - Jukurit 3:54
Sport-päävalmentaja Risto Dufvan hilpeä letkautus hiljensi lehdistötilan – näin vieressä reagoi Olli Jokinen.

Tilanne on kuitenkin yhä se, että sopimuksia sorvaillaan jo hyvissä ajoin syyskaudella. Onko Jokinen käynyt keskusteluja ensi kauden suhteen?

– Tuohon minulla ei ole mitään sanottavaa.

Jokinen on yhdistetty huhuissa vaihtoehdoksi Ilvekseen, jonka nykyinen päävalmentaja Antti Pennanen siirtyy Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaksi tämän kauden jälkeen. Huhuun siitä, että Jokinen olisi lähellä sopimusta Ilveksen kanssa, hänellä ei ole "mitään vastattavaa".

Pystytkö kiistämään asian?

– Pystyn kiistämään ja tulen kiistämäänkin kaiken. On kaiken maailman huhuja liikkeellä ja ihmisillä kaiken maailman fantasioita. Eiköhän nuo kaikki mene omalla painollaan.

– Voin rehellisesti sanoa, että ei ole minkäännäköisiä virityksiä mihinkään.

On kuitenkin realistinen vaihtoehto, että saattaisit Jukureissa jatkaakin?

– Ehdottomasti, ehdottomasti.

Tässä on SM-liigan alkukauden suurin yllättäjä - Petteri Sihvonen näkee pelissä nerokkaita juttuja: "Hän ei uhoa" 4:46
Petteri Sihvonen analysoi Liigaviikossa Jukurien uutta ilmettä – "Tämäkin kertoo joukkueesta jotain hyvin mielenkiintoista."

Lue myös:

    Uusimmat