Olli Herman hurahti vauhtilajiin: Vaimo on meidän perheen rämäpää

Reckless Loven laulaja odottaa jo kesää innolla. Viime elokuussa mies kokeili uutta vesiurheilulajia ja ihastui siihen välittömästi. 

Olli Herman on aina ollut hyvässä fyysisessä kunnossa. Ahkera urheilu auttaa jaksamaan keikoilla ja luomistyökin sujuu kepeämmin. Tuleva kesä on rokkarille edellistä rauhallisempi, joten nyt aikaa jää myös uuden vauhdikkaan lajin harrastamiseen.

– Viime kesänä aloitin uuden lajin. Kävin muutaman kerran kokeilemassa kaapelivesihiihtoa, ja se on kyllä ihan sairaan siistiä, hehkuttaa Herman.


Kaapelivesihiihto, eli kaapeliwake

Surffauksen, vesihiihdon ja lumilautailun risteytys.

Varusteet: lumilaudan tapainen, kenkäkiinnitteinen lauta, suojavarusteet ja märkäpuku.

Idea: järven, tai muun vesialueen yllä on kaapelilinja, johon on kiinnitetty vetonaru ja -kapula. Moottori liikuttaa vetokapulaa, josta hiihtäjä pitää kiinni.

Maksiminopeus: jopa 40 kilometriä tunnissa

Temput: esteitä ja hyppyreitä, eli obstaakkeleita sekä reilejä. Hiihtäjä hyppii niiden päälle tai yli.

Vauhdikkaassa lajissa on omat riskinsä, ja keikkailevan artistin ei ole varaa murtaa luitaan. Hermania ei silti meno vauhti, eikä edes kylmässä vedessä tunti tolkulla puljaaminen. Myös vaimo on samoilla linjoilla.

– Vaimo ei ole lajistani millänsäkään. Jos hänellä aika riittäisi harrastaa (kaapeliwakea), niin varmasti vetäisi paljon rohkeammin ja paremmin kuin minä. Hän on meistä se rämäpää. Hän hyppää ainakin pari benji-hyppyäkin kesässä, sanoo Herman ylpeänä Noora-vaimostaan.


Kesällä luvassa myös luovaa joutilaisuutta

Herman odottaa kesältä myös hyvien biisien luomista, auringonottoa ja rentoa oleilua. Luomistyö vaatii aikaa ja jopa tietynlaista joutilaisuutta.

– Ulkopuolisesta saattaa tuntua, että en tee yhtään mitään. Jos on hirveä kiire, niin ei pysty sisäisestikään pysähtymään ja käymään läpi ideoitaan. Kitaristin kanssa yhdessä nyhverretään, ja sitä ei kyllä kovin moni ulkopuolinen jaksa, naurahtaa Herman MTV.fi:lle


Lue myös:

    Uusimmat