Mainos

Öljyputken räjähdys tappoi jopa 200 Nigeriassa

Räjähdyksen syystä ei ole vielä tietoa. Epäilyt kohdistuvat kapinallisiin, jotka ovat uhanneet öljyteollisuutta iskuilla.

Nigeriassa mahdollisesti jopa 200 ihmistä on kuollut öljyputken räjähdyksessä, kertoo poliisi. Öljyputki räjähti Nigerian rannikolla lähellä Lagosin kaupunkia.

Onnettomuuspaikalla käyneen poliisin mukaan kuolonuhreja on 150-200, mahdollisesti jopa enemmänkin.

Poliisin mukaan räjähdys sattui alueella, missä suuri joukko ihmisiä oli ryöstämässä putkesta öljyä. Osa kuolonuhreista oli paikallisia asukkaita, jotka eivät osallistuneet varkauteen.

Nigerian Punaisen Ristin pääsihteeri Abiodun Orebiyi arvioi uhrien määräksi aiemmin yli sadaksi. Orebiyin mukaan useimmat kuolonuhrit ovat palaneet niin pahoin, että heidän tunnistamisensa on mahdotonta. Räjähdyspaikalta Iladon kylästä löytyi Orebiyin mukaan viitisensataa öljykanisteria, joita oli ilmeisesti käytetty öljyn varastamiseen öljyputkesta.

-Meidän käsityksemme mukaan vandaalit ovat poranneet reikiä öljyputkeen voidakseen varastaa öljyä. Neuvomme tiukasti nigerialaisia luopumaan moisista vaarallisista teoista, Orebiyi sanoi.

Yksityisen Channels-tv-kanavan mukaan palomiehiä ja Nigerian kansallisen öljy-yhtiön NNPC:n edustajia on hälytetty onnettomuuspaikalle.

Satoja ihmisiä on kuollut Nigeriassa öljyputkien räjähdyksissä viime vuosien aikana. Monet räjähdyksistä ovat aiheutuneet öljyn valuttamisesta putkesta kanistereihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.