Oliver Solberg juhli liikaa MM-rallissa – tuomariston toiminta ihmetytti C Moren lähetyksessä: "Ei mitään linjaa"

Oliver Solberg pyöritteli donitseja kisa-alueella – tuomaristo lätkäisi rangaistuksen 0:58
Katso videolta Oliver Solbergin donitsit.

MM-rallin WRC2-luokassa Skodalla ajava Ruotsin Oliver Solberg menetti kärkipaikkansa, kun hän sai minuutin aikasakon donitsien pyörittelyistä. Tuomaristo mätkäisi Solbergille vain minuutin aikasakon, mikä aiheutti ihmetystä C Moren lähetyksessä.

Solbergin ajaminen Portugalin MM-rallissa oli sujunut mallikkaasti ja hän johti WRC2-luokan kisaa 35,4 sekunnin erolla Gus Greensmithiin ennen kisaviikonlopun päättävää sunnuntaipäivää. Solberg joutui kuitenkin lähtemään sunnuntain pätkille  24,6 sekuntia perässä Greensmithiä saatuaan minuutin aikasakon.

Ruotsalaisen rangaistus johtui siitä, että hän oli tehnyt donitseja lauantain rallipäivän päättäneen 15:nnen erikoiskokeen jälkeen. Asiaa puitiin myös C Moren rallilähetyksessä sunnuntaina. Esille nousi, että tuomaristo oli laatinut Portugalin MM-rallia varten sääntöpykälän, jonka mukaan donitsien pyörittelyistä annettaisiin viiden minuutin aikasakko. 

Solberg selvisi kuitenkin huomattavasti vähemmällä ja putosi minuutin aikasakon myötä vain yhden sijan. C Moren asiantuntija Riku Tahko ihmetteli, kuinka Solberg selvisi niin pienellä rangaistuksella.

– Ei mitään linjaa, Ketomaa sanaili.

Tuomaristo kertoi päätöksessään, että Solberg teki donitseja kisa-alueella, mikä on vastoin sääntöjä. 

– Solberg ja kartanlukija Elliot Edmondson väittivät, että he eivät tienneet tätä sääntöpykälää ja he olivat mielestään antaneet paikalla olevalle yleisölle hyvän show'n. He pyysivät anteeksi sitä, etteivät tienneet sääntöjä, mutta halusivat painottaa, että he eivät mielestään aiheuttaneet minkäänlaista vaaratilannetta, päätöksessä todettiin.

Katso pääkuvan videolta Solbergin pyörittelyt lauantain päätöserikoiskokeelta. Alla olevalla videolla C Moren asiantuntijan Riku Tahkon kommentit ihmetystä herättäneestä tuomaritoiminnasta.

1405 Ralli studio Solberg donitsit

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat