Suomen moninkertainen arvokisaedustaja heitti hyvästit MM-haaveille

Kesäkuussa tullut selkävaiva on murentanut moukarinheittäjä David Söderbergin toiveet kilpailla yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa.

Söderbergillä, 40, olisi ollut vielä perjantaihin asti aikaa rikkoa MM-kisojen tulosraja, mutta kokenut heittäjä vihelsi pelin poikki maanantaina. 

– Pystyn heittämään, mutta moukari tippuu maahan aivan liian aikaisin. Kun tavoite on heittää arvokisoissa pistesijoista, ei ole kenenkään etu mennä heittämään sinne huonosti. Olen senkin kokenut ja ne eivät ole olleet kivoja matkoja, Söderberg sanoo SUL:n verkkosivuilla.

Samalla hän vahvisti, ettei kilpaile tällä kaudella. 

Söderbergin näkymä Dohan MM-kisojen suhteen oli kirkas vielä talven harjoituskauden jälkeen, mutta synkkeni, kun selkä kramppasi ja kipeytyi kesäkuussa.

– Se kipeytyi samalla tavalla kuin toissa kesänä ennen Lontoon MM-kisoja. Kaikki teho- ja heittoharjoittelu jäi noin kymmenen päivän ajaksi. Pääsin sitten treenaamaan, mutta kroppa ei reagoinut siihen kuten kaksi vuotta sitten, Söderberg kertoo.

Uran jatkoa hän miettii syksyn ja talven mittaan.

– Uran jatkosta teen päätöksiä vuosi kerrallaan kuten tähän asti. Pidän nyt lyhyen syysloman ja jatkan treenaamista. Katsotaan syksyn ja talven aikana mitä uran suhteen teen, Söderberg summaa. 

Söderberg on heittänyt arvokisoissa kahdeksan parhaan joukkoon kahdesti EM-kilpailuissa ja kerran MM-ja olympiakisoissa. Oma ennätys on 78,83.

Lue myös:

    Uusimmat