"Olin paniikissa" – Nimekkään F1-kuskin paluu alkoi karulla tavalla, ei pystynyt näkemään oleellista asiaa

F1-sarjaan vuosien tauon jälkeen palanneen Robert Kubican taival alkoi vaikeissa merkeissä sunnuntaina Australian Melbournessa. Kubica jäi kisan voittajasta Valtteri Bottaksesta kolmen kierroksen päähän. Itse paluu lähti liikkeelle melkoisten haasteiden keskellä.

Kubican mukaan hän koki ongelmia, jotka liittyivät paluuseen.

– Tuo oli minulle ensimmäinen seisaaltaan otettu lähtö yli kahdeksaan vuoteen, Kubica totesi Planet F1:n mukaan.

Kubican edellinen F1-startti oli vuodelta 2010, päätöskisasta Abu Dhabista.

– Olin paniikissa, koska sillä hetkellä, kun pysähdyin, en pystynyt näkemään valoja, Kubica paljasti.

– Edessä olleen McLarenin takasiipi peitti sen, puolalaiskuski jatkoi valo-ongelmaan liittyen.

Kubica viittasi Carlos Sainziin, joka lähti ruudusta 18.

– Näin vain ensimmäisen valon, enkä loppuja. Minun oli pakko liikkua hieman vasemmalle. Se oli aika paniikkimainen hetki, Kubica myönsi.

34-vuotiaan puolalaiskuskin kisa meni pipariksi heti ensimmäisellä kierroksella, kun hän osui Red Bull -kuskiin Pierre Gaslyyn. Osuman yhteydessä Kubican etusiipi hajosi.

– Tajusin vasta noin 100 metriä myöhemmin, että olin menettänyt koko siiven. Luulin ensin, että menetin vain puolet siitä.

– Auto ei tuntunut hirveän hyvältä sen jälkeen. Menetin vielä kolmannen kierroksen kohdalla yhden peilin, mikä teki sinisistä lipuista melkoisen haastavia. Ajaminen oli aika vaikeaa.

– Kun pääsin ajamaan puhtaassa ilmassa, niin minulle kerrottiin, että vauhti ei ollut edes kovin paha. Se oli itseasiassa ihan hyvä huomioiden sen, missä kunnossa auto oli. Aloin siinä vaiheessa lähes nauraa, koska auton sisällä tuntuma oli melkoisen paha, Kubica puhui kisan vaiheistaan.

Maalissa Kubica oli koko joukon viimeinen, 17:s. 

Kubica nousi isosti tietoisuuteen 2000-luvun lopulla, kun hän oli hyvässä vauhdissa BMW Sauberilla. Välissä Kubica teki piipahduksen rallin puolella, missä hän ajoi muun muassa rajusti ulos. Kyseisessä tapaturmassa Kubica loukkasi pahasti käteään, mistä hänelle jäi elinikäisiä vammoja.

Lue myös:

    Uusimmat