Oliko tässä illan vaikuttavin hetki? Parhaan miessivuosan Jussi-voittaja Chike Ohanwe piti voimakkaan kiitospuheen: "Vuonna 2020 Suomi sai ensimmäisen tummaihoisen Jussi-palkinnon voittajan"

2:52
Katso videolta Chike Ohanwen koskettava kiitospuhe.

Chike Ohanwe palkittiin parhaan miessivuosan Jussi-palkinnolla roolistaan elokuvassa Aurora. 

Vuoden 2020 Jussi-gaalassa koettiin voimakas hetki parhaan miessivuosan Jussi-palkinnon voittaneen Chike Ohanwen ansiosta. Mies vastaanotti palkinnon roolisuorituksestaan elokuvassa Aurora.

Ohanwe piti kiitospuheen, joka varmasti teki vaikutuksen moneen. Jo ensimmäisen lauseensa jälkeen Ohanwe sai pitkään kestäneet, suuret suosionosoitukset. 

– Vuonna 2020 Suomi sai ensimmäisen tummaihoisen Jussi-palkinnon voittajan, Ohanwe aloitti puheensa.  

Aplodien myötä Ohanwe herkistyi silminnähden enemmän ja tuuletti Jussi-palkinto kädessään gaalan lavalla. Lisäksi kyynelsilmäinen Ohanwe kiitti puheessaan vanhoja opettajiaan. 

– Teidän duuni, se mitä olette tehneet ylipäätään kulttuurikasvatuksen eteen, se mitataan ei rahassa, vaan ihmisissä. Kiitos teille. 

– 11-vuotiaana aloitin tekemään teatteria ja tiesin tavallaan sieltä lähtien, että jos haluan tehdä tästä uran, mun pitää painaa tosi paljon duunia. Ja mun pitää laittaa ympärilleni sellaisia ihmisiä, jotka... mikäli sellaisia rooleja, joissa meitsi näyttelee, jos niitä ei tule, niin kenties on sellaisia ihmisiä, kenen kanssa pystyy niitä tekemään.

Ohanwe jatkoi puhettaan yhä liikuttuneena, kyynel poskea pitkin valuen. 

– Elän tällä hetkellä sellaista hetkeä, jota mun lapsuudessa ei ollut. Ja sen takia tämä menee ehkä sille pikku-Chikelle, joka saa ehkä sen helpomman tien, kuin mitä minulla oli. 

– Ja ylipäätään se, että goddamn, hoidetaan homma himaan. Mä olen yksin, mutta mä en ole eka. Wakanda forever! Ohanwe päätti puheensa viittaamalla Black Panther -elokuvan kuvitteelliseen maahan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja