Mainos

Oliko hallitusratkaisu vedätys, Juha Sipilä?

4:11

Pääministeri Juha Sipilältä kysyttiin MTV:n Kymmenen uutisissa muun muassa siitä, onko perussuomalaisista irronnut Uusi vaihtoehto riittävän salonkikelpoinen ryhmittymä hallitukseen, kun Jussi Halla-Ahon perussuomalaiset ei sitä ollut.

Uudessa ryhmässä on lukuisia erittäin kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuvia jäseniä ja niin sanotun nuivan manifestin allekirjoittajia.

– Kyllä meillä on kolmen puolueen kesken arvoissa eroja (...) Nyt olemme todenneet, että tältä pohjalta pystytään kuitenkin päätöksiä ja kompromisseja tekemään. Halla-ahon johtamista perussuomalaisista totesimme yhdessä kokoomuksen kanssa, että ero on kasvanut liian suureksi. Tämä on koeteltu pohja, toimintakyky on taattu, Sipilä vastasi. 

10:15

On epäilty, että keskusta ja kokoomus olisivat tienneet jo pitkään, että perussuomalaisten ryhmä tulee hajoamaan ja hallitusyhteistyötä voidaan jatkaa eronneiden kanssa. Etenkin RKP ja kristillisdemokraatit ovat tulkinneet eilisiä tunnusteluja heidän suuntaansa hallitusyhteistyöstä jonkinlaiseksi vedätykseksi.

– Täytyy antaa tunnustus RKP:lle ja KD:lle siitä, että he julkisesti kertoivat, että he ovat valmiita tällaisessa vaikeassa tilanteessa vastuuta kantamaan. Kyllä sen noteerasin hyvin syvästi. Sellainen polku olisi ollut hyvin todennäköinen, jos tällaista viestiä ei olisi tullut.

1:46

– Ymmärrän sen, että valmistutaan neuvotteluihin, ja sitten niitä ei tulekaan, niin se harmittaa, Sipilä sanoo.  

Sipilän koko haastattelun voit katsoa pääkuvan videolta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.