Mainos

Oletko viihtynyt pitkään sinkkuna? Se voi olla hyvä asia tulevaa parisuhdetta ajatellen

Sinkkuna pitkään viihtynyt ei välttämättä ole surullinen vanhapiika, vaan oikeasti potentiaalinen kumppani!

Moni saattaa katsoa kieroon sinkkuna pidempään kuin pari kuukautta pysyttelevää. Nainen on silloin yhtäkkiä tuleva vanhapiika ja hänelle maalaillaan tulevaisuutta 27 kissan kanssa.

Toki sinkkunaisia muistutetaan myös siitä, että biologisen kellon kulumista ei voi estää. Etkö kuule jo sen tikitystä?

Treffeillä voi tuntua ahdistavalta tunnustaa, että on viihtynyt jo vuosia sinkkuna. Ehkä toinen luulee, että sinkkuus johtuu siitä, ettei kukaan halua minua?

Business Insider tietää kuitenkin kertoa, että pitkään sinkkuna viihtyneet ovat kuitenkin parhaita kumppaneita. Mutta miksi?

Yksinolo on tärkeää

Se, että osaat viettää aikaa omin päin, ja opit jotain itsestäsi siinä samalla, on hyvää pohjatyötä mille tahansa suhteelle – olipa kyseessä sitten romanttinen tai platoninen suhde.

Jotkut ihmiset seurustelevat ensimmäisen kerran murrosiässä ja siirtyvät sitten parisuhteesta toiseen, kunnes lopulta menevät naimisiin. Tällaiset ihmiset eivät kenties ehdi aikuisiällä viettää lainkaan aikaa yksin.

Kysymys kuuluukin: Ovatko he kumppaninsa kanssa rakkaudesta – vai siksi, etteivät ole tottuneet olemaan yksin? Pitkään sinkkuina viihtyville on täysin normaalia, jos puhelimeen ei pauku puheluita tai viestejä jatkuvalla syötöllä. Jos koko ajan joutuu olemaan vastausvelvollinen rakkaalleen, voi stressin määrä kasvaa yllättävästi. Ja mielenkiintoista kyllä: Maailman vanhin ihminen kiittää pitkästä iästä sinkkuuttaan.

Etkö olisikin mieluummin sellaisen ihmisen kanssa, joka osaa ratkoa asioitaan yksinkin kuin sellaisen ihmisen kanssa, joka voi olla epäterveelläkin tavalla riippuvainen sinusta? Jos olet ihmisen kanssa, joka ei oikeastaan koskaan ole ollut yksin, huomaat, ettei hän varmaankaan ilahdu, jos kerrot vaikkapa lähteväsi reissuun ystäväporukalla ja ilman häntä.

Sinkkuus rankkoinakin aikoina vahvistaa. Onnellisuutesi ei pitäisi olla riippuvainen kenestäkään muusta, joten sinun pitäisi pystyä pitämään hyvää huolta ennen kaikkea itsestäsi.

Sinkut eivät ole epätoivoisia, he ovat valikoivia

Erosta oppiminen ja sen jälkeinen kasvaminen vaatii aikaa. Jos ihminen hyppii parisuhteesta toiseen, hän ei koskaan ehdi oppia mahdollisista virheistään. Hän saattaa vain siirtyä lohtusuhteesta toiseen. Sen sijaan kun pitkään sinkkuna viihtynyt alkaa vihdoin seurustella, sen tietää, että hän todella haluaa sitä. Hän ei ole epätoivoinen, hän on valikoiva.

Kun sellainen ihminen, joka ei ole juuri ehtinyt sinkkupäiviä viettää, on onnettomassa tai kriisiin joutuneessa suhteessa, hän ei tiedä, kuinka nousta jaloilleen ja voi etsiä jonkun toisen ihmisen konsultointiavukseen.

Pitkään sinkkuna viihtynyt pystyy hoitamaan tilanteen yksin. Se voi tarkoittaa myös sitä, että pitkään sinkkuna viihtyneet ovat kenties uskollisempaa sorttia kuin aina seurustelleet.

Business Insider muistuttaa, etteivät ihmiset ole sinkkuja siksi, että he eivät kelpaisi kenellekään tai koska he olisivat liian takertuvia ja karkoittaisivat mahdolliset kumppanit siksi pois luotaan. Jotkut vain haluavat odottaa ihmistä, joka on parisuhteen arvoinen. Ja se merkitsee paljon.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.