Ruotsin poliisi jahtaa suomalaistaustaista murhaajaa – uhria ammuttiin yhdeksän kertaa

Ruotsin poliisi etsii kahta Sundsvallissa tehdystä murhasta tuomittua miestä. Toinen etsityistä on suomalaistaustainen 27-vuotias mies. 

Ruotsin poliisi etsii Jussi Laamasta (kuvassa vasemmalla) ja Roman Rasoulia (kuvassa oikealla) Sundsvallissa vuonna 2019 tehdystä murhasta.

Hovioikeus tuomitsi kolme miestä tammikuun 22. päivä murhasta 18 vuoden vankeusrangaistuksiin.

Yksi kolmikosta oli muista rikoksista jo telkien takana, mutta Laamanen ja Rasouli olivat odottamassa tuomiota vapaalla jalalla.

Käräjäoikeus oli vapauttanut heidät rikosepäilyistä, mutta hovioikeudessa esitettiin uusia todisteita ja tuomio kääntyi.

Kaksikko ei ole ilmoittaunut suorittamaan tuomioitaan. Ruotsin poliisi julkaisi 26. tammikuuta etsintäkuulutuksen, jossa miehiä etsitään.

Pako rajan yli mahdollista

Poliisi kertoi viime torstaina Aftonbladille saaneensa vihjeitä miehistä, mutta heitä ei olla toistaiseksi tavoitettu. Poliisi jatkaa miesten aktiivista etsintää.

– Meillä ei ole tietoa, joka viittaisi heidän paenneen ulkomaille, mutta se ei ole mahdotonta, sanoi etsintöjä johtava Josefine Perming Tengqvist lehdelle.

Västernorrlandin poliisista kerrotaan Iltalehdelle, että Laamanen on syntyjään suomalainen. Ruotsiin sittemmin muuttaneella Laamasella on nykyisin myös Ruotsin kansalaisuus.

Laamanen, Rasouli ja komas mies saivat murhatuomiot vuonna 2019 Sundsvallin Nackstassa tehdystä murhasta.

Uhri, 28-vuotias mies ammuttiin asuinalueella 12. joulukuuta aikaisin aamuyöllä. Häntä oli ammuttu kahdella eri käsiaseella yhdeksän kertaan.

Expressenin mukaan uhri oli avannut rakennuksen oven itse murhaajilleen noin kolmen aikaan yöllä, minkä jälkeen he olivat aloittaneet heti ampumisen. Uhri pääsi pakenemaan sisään rappuun ja talon läpi toiselle puolelle pihaa ennen lyyhistymistään.

Vakavasti haavoittunut uhri menehtyi sairaalassa.

6:31
Katso myös: Jari Aarnio tuomittiin elinkautiseen vankeuteen Volkan Ünsalin murhasta – näin rikostoimittaja kertoo poikkeuksellisesta päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja