Jussi Laamanen murhasi miehen aseella ja pakeni Ruotsissa – Europol etsintäkuuluttanut myös rikostoverin

Jussi Laamasta etsitään suorittamaan vankeusrangaistustaan Ruotsissa tehdystä murhasta. Europol on tehnyt Laamasesta ja tämän rikostoveri Roman Rasoulista etsintäkuulutuksen, kun miehiä ei ole onnistuttu löytämään.

Suomalainen Laamanen on Ruotsin kansalainen eikä ole ollut pitkään aikaan kirjoilla Suomessa. Tällä hetkellä hänen olinpaikkaansa ei tiedetä, joten suomea puhuva Laamanen voi oleskella teoriassa myös Suomessa.

Laamanen ja Rasouli syyllistyivät vuonna 2019 murhaan kolmannen miehen kanssa. Teossa uhri ammuttiin useilla laukauksilla kuoliaaksi kotiinsa.

Käräjäoikeus oli vapauttanut kolme miestä murhasyytteistä, jonka takia he olivat vapaalla jalalla. Kuitenkin hovioikeus totesi, että miehet olivat murhanneet uhriksi joutuneen miehen ja sen takia heidät tuomittiin jokainen 18 vuoden vankeusrangaistukseen. Tämän jälkeen kahteen miehistä ei enää saatu yhteyttä.

Uhri tapettiin teloitustyyliin

Tapaus sattui vuoden 2019 joulukuussa Nackstan kaupunginosassa Sundsvallin kunnassa Ruotsissa. Tuona yöllä paikalla kuultiin lukuisia laukauksia ja paikalta löydettiin pahoin haavoittunut mies. Hän oli itse avannut ovet paikalle saapuneille hyökkääjille, jotka olivat ampuneet häntä useita kertoja kahdella pistoolilla.

Hyökkääjiään paennut mies kuoli lopulta vammoihinsa rakennuksen ulko-ovelle ja viimeiset laukaukset muun muassa uhrin päähän ammuttiin tämän maatessa maassa.

Silminnäkijät näkyvät kolmen hahmon pakenevan paikalta. Poliisikoira onnistui jäljittämään jalan paenneet miehet ja onnistui löytämään myös tekoaseet. Käräjäoikeus oli kuitenkin hylännyt miesten syytteet, sillä kukaan silminnäkijä ei heitä tunnistanut eikä näyttö riittänyt murhatuomioon.

Uusi näyttö riitti 18 vuoden tuomioon

Hovioikeudessa tuotiin esille kuitenkin muuta näyttöä. Yksi syytetyistä oli ollut uhriin yhteydessä Wickr-sovelluksella tekoaikaan, saaden uhrilta tämän osoitteen. Syytetyn puhelimesta oli myös tilattu taksi uhrin luo. Oikeus katsoi näytön riittäväksi ja Jussi Laamanen, Ken Lundin ja Roman Rasouli tuomittiin murhasta.

Teon motiivi jäi epäselväksi, mutta hovioikeuden mukaan oli mahdollista, että kyse oli huumerahoihin liittyvän huijauksen kostosta.

Hovioikeus antoi tuomionsa tämän vuoden tammikuussa. Yksi miehistä oli jo valmiiksi vankilassa, mutta Laamanen ja Rasouli olivat teillä tietymättömillä.

23. marraskuuta 1993 syntynyt Jussi Laamanen on 178 senttimetriä pitkä ja sinisilmäinen. Hän on Ruotsin kansalainen, mutta puhuu ruotsin lisäksi suomea.

Rikostoveri, 175 senttimetriä pitkä ja ruskeasilmäinen Roman Rasouli on syntynyt 10. huhtikuuta 1993. Ruotsin kansalainen puhuu ruotsia, mutta hänen etniseksi alkuperäkseen mainitaan Europolin sivuilla Aasia.

Vihjeet Jussi Laamasen ja Roman Rasoulin löytämiseksi voi antaa Europolin sivuilla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja