Oletko kuullutkaan näistä? 8 salaista Android-kikkaa tekevät arjesta hauskempaa

Älypuhelimet sisältävät nykyään sellaisen valikoiman erilaisia toimintoja, että harva pysyy niistä kaikista perillä.

Se, että uusien älypuhelimien mukana ei tule enää paperista käyttöohjetta, kertoo, ettei niin suuria määriä tietoa kannata yksinkertaisesti enää printata fyysisiin kansiin.

Onkin aina yhtä hauskaa löytää puhelimestaan uusia ominaisuuksia, joista ei ollut aiemmin harmainta aavistustakaan.

Tässä kahdeksan vinkkiä, joiden avulla jokainen Android-luurin omistaja voi hyödyntää puhelintaan entistä monipuolisemmin.

1. Helpoin, yksinkertaisin ja yllättävin tapa säästää akkua 

Valitse puhelimeesi musta tai valkoinen taustakuva, jolloin automaattinen pikselien korostustoiminto menee pois päältä ja huomaat akun kestävän paljon pitempään. Ominaisuus ei ole käytössä vielä aivan kaikissa Android-laitteissa, mutta ainakin useimmissa Samsungin puhelimissa ja tableteissa.

2. Muunna teksti puheeksi, eli kuuntele tekstiä lukemisen sijaan

Voit halutessasi kuunnella Android-puhelimellasi mitä tahansa tekstejä lukemisen sijaan. Mene asetuksiin, valitse sitten valikosta kohta accessibility eli ”helppokäyttöisyys”, sen jälkeen ”näkö” ja sitten ”teksti puheeksi”. Toiminto tehoaa ainakin englanniksi.

3. Luurin etäkäyttö

Jos puhelimesi hukkuu tai varastetaan, ei hätää! Voit varautua ja suojautua etukäteen tietojesi joutumiselta vääriin käsiin. Valitse asetuksista ”lukitusnäyttö ja suojaus”, ”etsi matkapuhelimeni” ja salli tietojen pyyhkiminen ja puhelimen etälukitus. Jos puhelimesi siis jatkossa katoaa, voit kontrolloida sitä netin välityksellä.

4. Puhelimen asettaminen ”äitiasetuksille”

Joskus on mukavaa näyttää puhelimesta vaikka lomakuvia äidille tai kaverille. Puhelimessa on lomakuvien lisäksi yleensä kuitenkin myös paljon sellaista henkilökohtaista tietoa, jota ei halua esitellä muille. Äiti- tai kaveriasetuksen saa päälle pyyhkäisemällä näytön yläreunasta valikon ja painamalla käyttäjäkuvaketta. Valitse ”lisää vieras” ja pystyt määrittelemään, mitkä tiedot sopivat luurin lainaajan silmille.

5. Suurennuslasilla selvää pienellä präntätystä

Suurennuslasitoiminnosta on suuresti hyötyä, jos näkö on päässyt heikentymään tai jos jokin teksti on pienellä präntättyä. Mene asetuksiin, valitse ”helppokäyttöisyys”, ”näkö” ja ”suurennuslasi-ikkuna”. Sen jälkeen voit suurentaa näytöllä mitä tahansa vain napauttamalla ruutua.

6. Jaa netti kotona puhelimen avulla

Et tarvitse erikseen 3G modeemia tai reititintä jakaaksesi kotona internet-yhteyden eri laitteisiisi. Riittää, kun omistat Android-puhelimen ja menet sen asetuksiin, valitset ”mobiilitukiasema ja yhteyden jako”, ”mobiilitukiasema” ja laitat sen päälle. Toiminto vie tosin akkuvirtaa normaalia enemmän.

7. Ohjaa puhelintasi pelkillä pään liikkeillä

Kokatessa kädet ovat usein elintarvikkeiden peitossa ja kylmällä ilmalla hanskoja ei tee mieli riisua edes puhelimen näpräämistä varten. Nyt puhelimen käyttö on mahdollista pelkkien pään liikkeiden avulla. Sovellus nimeltä EVA Facial Mouse lupaa mahdollistaa soittamisen pelkällä pään nyökyttelyllä.

8. Androidiin kätketty salainen peli

Jos puhelimessasi on käyttöjärjestelmä 2.3 Gingerbread tai uudempi, voit etsiä seuraavan kahvitauon tullen luurisi asetuksien syövereistä sinne piilotetun pelin. Mene asetuksiin, valitse ”tietoja puhelimesta” ja naputa monta kertaa kohtaa ”Android-versio”, jolloin ruudulle avautuu pieni peli.

Lähde: Bright Side

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja