Oletko koskaan pelännyt, että nainen pyrkisi sinulta salaa raskaaksi? Miehet vastaavat

”Oletko koskaan pelännyt, että nainen pyrkisi salaa raskaaksi avullasi?” kysyy nimimerkki T.

Näin miehet vastasivat: 

”En ole ikinä pelännyt tätä. Vaikka uskon geenieni olevan tavoittelun arvoisia, olen pyrkinyt valitsemaan kumppanit sieltä janan järkevämmästä päästä."
– Mies, 36, avoliitossa

"Enpä ole joutunut pelkääväni. Jotain täytyy suhteessa olla vikana, jos salaa täytyy raskaaksi hankkiutua."
– Mies, 41, sinkku

"Kyllä. Seksissäkin on kyse molemminpuolisesta luottamuksesta, ja ilman sitä ei ole yhtään mitään. Suhde loppui hyvin lyhyeen."

– Mies, 39, sinkku

"No, enpä ole pelännyt. Luulisin, että yleisesti aika aiheeton pelko."
– Mies, 36, naimisissa

"Olen pelännyt, vaikkakaan en koskaan kuvitellut sen tapahtuvan oikeasti. Muutama vuosi takaperin tuolloinen kihlattuni tuli raskaaksi, mutta sai keskenmenon. Asia, mitä en tuolloin tiennyt oli se, että lapsihan ei ollut omani vaan jonkun muun, jota kihlattuni oli tapaillut kuukauden verran.

Myöhemmin kihlattu alkoi puhua, että hänen masennukseensa auttaisi lapsi, koska silloin hän keskittyisi muualle – asiahan ei tietenkään ole näin, terveen ihmisen näkökulmasta. Ajattelin asiaa vain puheena samalla, kuin yritin kertoa hänelle, ettei lapsi ole ratkaisu. Kaikki tuntui olevan suhteellisen hyvin tilanteeseen nähden, kunnes hän eräs päivä kysyi, missä paikallinen neuvola sijaitsee.

Epäilyni heräsivät. Muutaman kysymyksen jälkeen hän vastasi, miksi yritti olla hissukseen asiasta: "koska tiesin, kuinka reagoisit". Hän oli siis lopettanut ehkäisypillereiden käytön kertomatta siitä minulle, vain, koska halusi lapsen auttamaan häntä masennuksessaan. Kesti kauan ennen kuin olin hyväksynyt lapsen tulemisen elämääni.

Sitten hän sai keskenmenon.

Mitä tästä opimme? Tuplasuojaus olisi estänyt jälkimmäisen tapahtumisen. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että nainen olisi löytänyt jonkin toisen tavan saadakseen tuon lapsen."
– Mies, 33, sinkku

"Hei T. En ole. Sellaista pelkoa herättäviä naisia ei ole osunut kohdalle, mutta näin joskus painajaista sellaisesta, ja sitten lapsia vaan alkoi syntyä niin kuin liukuhihnalta."
– Mies, 31, tapailee

"Onnekseni ei ole tarvinnut pelätä, että salaa hankkiutuisivat raskaaksi-kyllä ihan reilusti ovat ilmoittaneet aikeistaan."
– Mies, 45, naimisissa

"Tällaistakin tapahtuu. En kyllä tunne yhtään tällaista tapahtumaa tuttavapiirissä. Isossa maailmassa varmaan tapahtuu useammin. Itse en ole pelännyt tällaista koskaan. Minulla ei olisi mitään annettavaa, ei rahaa, metsää taikka muuta mammonaa, mitä voisi kiristää... Ei ole sellaisia geenejäkään, että kannattaisi senkään takia. Mutta olen kyllä kaksi lasta tehnyt kahdelle eri naiselle pyynnöstä. Toisessa tapauksesta naisen mies antoi suostumuksen. Tähän liittyy lääketieteellisiä juttuja, joten ei siitä enempää. Pelottavaa tällainen nainen, joka kavalasti yrittäisi tulla raskaaksi vain sen takia, että haluaa lapsen tai voisko jopa haluta kostaa jollekin näin. Se olisi niin väärin lasta kohtaan, sillä jossain vaiheessa haluat lapsena tietää totuuden ja kuka on isäsi... Ennen sen tietämistä ei koskaan tule olemaan täysin ehjä yksilö. Miten tällainen nainen ratkaisee tällaisen?"
– Mies, 46, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja