Oletko koskaan miettinyt miten loihditaan elokuvahahmon hius- ja meikkityyli? Disney-leffan maskeeraaja paljastaa!

3:37
Cruella de Viliä näyttelevä Emma Stone kertoo uutuuselokuvan kuvaamisesta. Samalla hän paljastaa taidon, jonka rooliaan varten joutui opettelemaan.

Nadia Stacey paljastaa uunituoreen Disney-elokuvan Cruella de Vilin maskeerauksen taustat.

Disneyn uunituoreen Cruella-elokuvan maskeeraaja Nadia Stacey on nähnyt urallaan monenlaisia projekteja, mutta Cruella on yksi hänen mieleenpainuvimmista projekteistaan. 

Syyksi tähän Stacey nimeää Emma Stonen näyttelemän, poikkeuksellisen monipuolisen ja räväkän hahmon.

– Tämä on meikkaaja-maskeeraajan unelmatyö. Sen lisäksi, että sain luottamusta luoda tunnetu ikonisen hahmon alusta alkaen, sain myös hienot punaisen maton hetket ja kaikki isot merkittävät kohtaukset, Stacey kertoo MTV Uutisille.

– Cruella sijoittuu 70-luvun lontooseen joten sieltä ammensin erityisesti inspiraatiota. Silloin punk-kulttuuri oli jotain, mitä ei oltu aikaisemmin nähty. Kyse ei ollut vain ulkonäöstä, vaan myös asenteesta.

Vaikuttaviksi tahoiksi Stacey nimeää muun muassa  David Bowien ja drag queen -tyylin. Maskeeraaja painottaakin, että kyseessä oli ennen kaikkea uuden luomista.

– Kaikkein vaikeinta oli kehittää se look, jossa näemme Cruellaa eniten. Siihen liittyi painetta. Kaikki odottavat maailmalla miltä uusi Cruella näyttää.

Teknisesti Cruellan "perusmeikin" toteuttaminen oli helpointa – toisin oli suunnitteluvaiheessa.

– Vaikka se meikki oli helpoin toteuttaa, oli se vaikein suunnitella. Halusin sen todella sisältävän punk-elementtejä. Punk-kulttuuri on todella graafista ja kovaa. Sen sopeuttaminen pehmeämmäksi ja leidi-tyyppiseksi oli haastavinta. Kun saimme sen hänen kasvoilleen, totesimme että tässä se on.

– Hän vaihtaa asuaan joka kohtauksessa! Minulla oli niin paljon luovaa vapautta ja hauskaa. Sitä ei vain koskaan tapahdu normaalisti. Harvoin vastaan tulee hahmoa, jonka kanssa saan soveltaa niin vapaasti ja paljon. 

Eräässä kuvassa Cruellan kasvoilla nähdään paljonpuhuva meikki, jolloin tähden kasvoilla lukee "the future". Teksti on kirjoitettu samalla fontilla kuin Sex pistols -yhtyeen logo.

– Emma innostui ajatuksesta, että kirjoittaisimme Cruellan kasvoihin ”The future”.  Yritän aina piilottaa pieniä viestejä ja merkityksiä meikkiin, jos vain voin. Nautin siitä, vaikka vain yksi ihminen huomaisi.

– Cruellan lookissa mikään ei ole liikaa, Stacey nauraa.

Kysyttäessä toisten pahisten maskeerauksesta Staceyllä on selkeä mielipide.

– Olisin Cruellalle epäuskollinen! Sen täytyisi olla Pahattaren kaltainen pahis, sillä pahiksia maskeerattaessa on aina hauskempaa! Jos saan heittäytyä villiksi hiusten ja meikin suhteen, niin voisin tehdä sen, hän pohtii. 

Hahmon meikin ja tyylin suunnitteluun varattiin vajaa kaksi kuukautta. 

– Meillä oli kuusi viikkoa aikaa. Se oli erittäin merkittävä aika, jonka tarvitsimme kokonaan kokonaisuuden luomiseksi. Emma ei tullut kuvioon kovinkaan aikaisin, vasta lähellä kuvauksia. Se oli aika rankkaa aikaa.

– Meillä oli mahtava tiimi, jolla laitoimme hänet valmiiksi. Joku lakkasi kynsiä, joku laittoi peruukkia päähän, Stacey kiittelee.

Cruella elokuvateattereissa ja Disney Premiere+ -palvelussa 28.5.2021 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja