Oletko jo kuullut napaleikkauksista? Jopa 11-vuotiaat käyneet tuhansien dollarien trendileikkauksessa

Useat plastiikkakirurgit kertovat navan kauneusleikkausten kasvaneen merkittävästi viime vuosina.

Täydellisen kehon tavoittelussa ollaan menossa yhä pidemmälle ja pidemmälle. Kuun alussa kerroimme vaginoiden nuorennusleikkausten kysynnän kasvaneen, mutta nyt vuoden 2018 kauneustrendiksi povataan vatsalle kohdistuvaa operaatiota.

Kyse ei kuitenkaan ole rasvaimusta, vaan napaleikkauksesta. Aiheesta uutisoivat muun muassa brittimediat Daily Mail ja Independent.

Selkeää kasvua kysynnässä

Useat plastiikkakirurgit ovat nähneet alalla selkeää kysynnän kasvua. Esimerkiksi lääkäri Matthew Schulman kertoo napaleikkauksien tuplaantuneen viimeisen 5–6 vuoden aikana. Tällä hetkellä mies tekee 12–15 napaleikkausta joka kuukausi.

Kauneusleikkausten yhteisön RealSelf-sivuston tekemän kyselyn mukaan napaleikkausten suosio on kasvanut 12 prosenttia Yhdysvalloissa viime vuoteen verrattuna. Britanniassa kiinnostuneiden määrä taas on kasvanut jopa 21 prosenttia.

Some lisää suosiota

Asiantuntijat kertovat, että sosiaalisella medialla on osuutta asiaan.

– Liitän tämän nousun muotitrendeihin, joissa ihmiset tuntevat nyt olonsa entistä mukavammaksi näyttäessään vatsojaan erityisesti sosiaaliseen mediaan jaetuissa kuvissa. Siksi olemme kulttuurina entistä tietoisempia tästä alueesta ja siitä, miltä me haluamme sen näyttävän, kertoo aiheeseen erikoistunut lääkäri Tijion​​​​​​​ Esho.

– Meistä on tullut entistä kuvaorientoituneempi yhteiskunta. Ihmiset ovat entistä tietoisempia vartaloistaan Instagramissa… ja he ymmärtävät, että nyt on olemassa tapoja saada navat näyttämään entistä paremmilta, Schulman selittää.

Schulman kertoo, että nuorimmat leikkauksessa käyneet potilaat ovat olleet vain 11–12-vuotiaita.

Täydellinen napa saa vartalon näyttämään paremmalta

Millainen on sitten täydellinen napa? Schulmanin mukaan ideaali napa on soikea ja pystysuuntainen, koska se saa vartalon näyttämään pidemmältä ja vatsalihakset hoikemmilta. Miehen mukaan usein vastaanotolle saatetaan tuoda Victoria Secretin alusvaatekatalogi.

Kyse ei kuitenkaan aina ole vain ulkonevan navan muuttamisesta sisäänpäin kääntyneeksi, vaan vastaanotolle tullaan myös poistamaan napakoruja sekä korjaamaan korun poiston, painonnousun ja raskauden aiheuttamia muutoksia.

Plastiikkakirurgi David Shafer taas kertoo, että useat potilaat tulevat myös vastaanotolle saadakseen napansa keskelle vatsaa.

Puolen tunnin operaatio

Tavallisesti leikkauksessa muotoillaan navan alue tai muutetaan sen kokoa. Tämä tapahtuu joko poistamalla tai venyttämällä ympäröivää ihoa. Operaatio kestää tavallisesti 30–40 minuuttia.

Useimmiten potilaat eivät tunne sen jälkeen kovia kipuja, mutta painavien esineiden nostamista ja liikuntaa kannattaa välttää noin viikon ajan. Viillot paranevat kokonaan viimeistään parin kuukauden sisällä.

Independentin mukaan operaatio maksaa keskimäärin noin 2 500–5 000 dollaria eli noin 2 000–4 000 euroa.

***

3:06

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja