Mainos

Oletko erilainen rahankäyttäjä kuin puolisosi? Se voikin olla hyvä asia!

Raha-asiat ovat yksi yleisimmistä eron syistä. Erään tutkimuksen mukaan raha voi olla myös tekijä, joka saa pariskunnat pysymään yhdessä elämänsä loppuun saakka.

Tutkimuksen mukaan säästeliäät ihmiset ovat puoleensavetävämpiä kuin rahaa mieluusti kuluttavat henkilöt. Tutkimuksen tehneen finanssialan yritys TD Ameritraden toimitusjohtaja Lule Demmissien mukaan säästeliäät ihmiset ovat varautuneet hyvin taloudellisten ongelmien varalta, ja juuri tämä asia tekee heistä potentiaalisia puolisoehdokkaita. 

Pariskunnan molempien osapuolien ei kuitenkaan tarvitse olla säästeliäitä. Riittää, että toinen pitää huolta raha-asioista. 

Naiset suunnitelevat, miehet elävät hetkessä

Hyvinvoinnin ja talouden asiantuntija Kathryn Bosslerin mukaan voi olla jopa hyväksi, jos pariskuntien rahan käyttö eroaa toisistaan. Samaan aikaan kun säästäväinen osapuoli pitää huolta perheen taloudesta, kuluttaja pitää huolta elämänlaadusta.

Jos pariskunnan molemmat osapuolet kuluttavat mieluusti rahaa, perheen talous voi tällaisessa tilanteessa lähteä helposti hallinnasta. Jos molemmat osapuolet ovat puolestaan erittäin säästäväisiä, elämänlaatu voi kärsiä ja tuoda mukanaan omat ongelmansa.

Tutkimus osoittaa myös sen, että miehet ja naiset käsittelevät rahaa eri tavoin. Useimmat naiset säästävät rahaa pahan päivän varalle, lomamatkaan ja asuntoon. Miehet ottavat puolestaan enemmän riskejä ja sijoittavat rahansa osakkeisiin ja saattavat maksaa lomansa luottokortilla.

Nämä eroavaisuudet voivat olla hyväksi, sillä Bosslerin mukaan tutkimus osoittaa, että jokainen persoona voi oppia jotain toiselta. Pariskuntien ei tulisi keskittyä eroavaisuuksiin vaan siihen, mikä heitä yhdistää.

Tiedätkö, mitä asuntolaina pitää sisällään? 


Lähde: USAToday 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.