Mainos

Olen mies, mutta haluaisin elää naisena – mitä teen? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Olen mies, mutta haluan olla nainen. Mitä tehdä? En ole kovin miehekäs, joten miehet karttavat seuraani. Nukun yöni naisten vaatteet päällä, saan siitä vähän lohtua, ja alusvaatteet ovat usein päivälläkin naisten. En ole kiinnostunut miehistä, vaan kiinnostukseni on naisiin, mutta naisten seurassa tunnen olevani lesbo, enkä tätä salaisuutta uskalla heille kertoa.

Mielessä pyörii ajatus, jos löytäisin naisellisen naisen, joka ymmärtää ja hyväksyy minut tällaisena, niin voisin yrittää elää miehenä. Haluaisin paljon läheisyyttä. Yhdyntä tuskin enää onnistuu. Mitä teen?" kysyy nimimerkki Marjo.

Näin naiset vastasivat

"Hei Marjo! Painit isojen kysymysten kanssa. En ole ammattilainen, mutta mieleeni tuli, että saattaisit olla transsukupuolinen. Tätä ei tarvitse pelätä, se on ihan ok! Voisit saada tukea ja tietoa vaikka Sinuiksi-hankkeesta tai Trasekilta.

Hyvä, että olet löytänyt lohtua naisten vaatteista. On tärkeää saada tehdä asioita, joista tulee hyvä mieli, eikä tuo pukeutuminen todellakaan vahingoita ketään, jatka siis sitä rohkeasti. Tuntuu pahalta, kun kirjoitat, että voisit ehkä tarvittaessa "elää miehenä". Olen varma, että olemassa on naisia, joille olisi ihan ok se, että elät naisena. He varmasti rakastaisivat sinua sellaisena, kuin todella olet: miehenä, naisena tai millaisena vain. Vaikka miehenä ja naisena yhtä aikaa.

Usein ajattelemme, että ihmiset tuomitsevat ja arvostelevat meitä enemmän kuin mitä he todellisuudessa arvostelevatkaan. Saattaisit siis saada myös positiivisia, tai ainakin neutraaleja, reaktioita rehellisyyteesi. Jos itse kuulisin kaverini tulevan onnelliseksi naisten vaatteisiin pukeutumisesta tai naisena elämisestä, sanoisin varmaankin "kiva juttu" ja tsemppaisin häntä. Suosittelisin ottamaan yhteyttä asiantuntijaan, voisit saada hyviä neuvoja. Apua voi varmasti saada nimettömänäkin."
– 30, parisuhteessa

"Hei Marjo! Mielestäni tilannettasi voisi helpottaa samanhenkisten ihmisten löytäminen ja vertaistuki. Naisen kehoon syntyneenä naisena en osaa neuvoa sinua tilanteessa, koska minulla ei ole siihen mitään kosketuspintaa, mutta näin äkkiseltään ajatellen luulen, että esimerkiksi Setan ryhmistä voisit löytää rohkeutta ja apua elämääsi. Toivottavasti tilanteesi kääntyy siten kuin toivotkin, ja saat olla onnellinen. "
– 34, naimisissa

"Hei Marjo, se, että tiedostat oman feminiinisen puolesi on erittäin hyvä lähtökohta. Nykyään jo onneksi paremmin ymmärretään, että on naisellisempia miehiä ja miehekkäämpiä naisia, eikä tämä liity välttämättä seksuaaliseen suuntautumiseen. Varmasti on hyvin haastavaa, erityisesti pienemmällä paikkakunnalla, olla rohkeasti oma itsensä. Tämä on kuitenkin kaikista tärkein elementti oman rakkaan löytämisessä. Erityisesti pääkaupunkiseudulla on useampia LBGT-yhteisöitä, ja näissä porukoissa ymmärretään jo aika hyvin ihmisten identiteettien ja seksuaalisuuksien moninaisuus. Ja vaikkei yhdyntä onnistuisikaan, niin onneksi tapoja sekä seksuaalisuuden toteuttamiseen että rakkauden osoittamiseen on monia muitakin. Tee parhaasi, jotta voit olla rohkeasti juuri sinä, niin todennäköisyys sille, että löydät aidosti sen, mitä etsit, kasvaa."
– 38, naimisissa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.