Mainos

"Olemme valmiita jäämään tänne vuosiksi" – pyssymiehet valtasivat luonnonpuiston päämajan

Yhdysvaltojen liittovaltiota vastustavat aseistautuneet miehet ovat vallanneet Malheurin luonnonpuiston päämajan Oregonin osavaltiossa. Valtaajia on useita kymmeniä ja he haluavat osoittaa tukeaan kahdelle karjatilalliselle, jotka vastustavat tuhopoltosta saamiaan vankeustuomioita. Valtaajien itse antamien lukujen mukaan heitä on 100–150.

1:31

Karjatilalliset ovat istuneet lyhyet vankeustuomiot teostaan, jossa he sytyttivät metsäpalon suojellakseen omia laidunmaitaan. Tuomari määräsi heidät takaisin vankilaan, koska heille langetetut tuomiot olivat lyhyempiä kuin lain sallima minimi.

Syyttäjien mukaan karjatilalliset, jotka ovat isä ja poika, olivat sytyttäneet metsäpalon peitelläkseen metsästysrikoksiaan. Palo levisi tilallisten tiluksilta liittovaltion maille.

Yksi valtaajista sanoi Oregonian-lehdelle, että valtaajia on noin sata. Hän varoitti poliisia yrittämästä häätää heitä pois luonnonpuistosta.

Patriooteiksi julistautuneet valtaajat ovat kertoneet tiedotusvälineille olevansa valmiita ”tappamaan tai tulemaan tapetuksi”.

– Olemme valmiita jäämään tänne vuosiksi, ilman muuta. Tämä ei ole mikään hätiköity päätös, sanoi tilallinen Ammon Bundy, jolla on myös ollut oma riitansa liittovaltion kanssa.

Hän kuvailee sosiaalisessa mediassa jaetussa videossa vallatun rakennuksen edustavan keskushallinnon harjoittamaa ”tyranniaa”. Hänen mukaansa nykyinen valtaus voi olla alku separatistiselle liikkeelle, jota varten hän kehottaa paikalle saapuvia ihmisiä tuomaan aseensa mukanaan. Vallatulla alueella hän väittää ihmisten saavat elää vapaina keskushallinnon kontrollista.

Paikallinen sheriffi kehotti yleisöä pysymään loitolla vallatusta kohteesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.