Ole Norrback Kreikasta: Korruptiota kaikkialla

24:45

Entisen RKP:n kansanedustajan ja ministerin Ole Norrbackin mukaan Kreikan pääongelma on korruptio, eikä valtiolle tulisi antaa enää uusia myönnytyksiä tai tukipaketteja.

– Pitää muistaa, että velallinen ei ole koskaan vapaa eli lainanantajilla on valtaa. Ja kun pääongelma Kreikassa on korruptio, niin jos nyt ruvetaan antamaan anteeksi, niin Kreikka ei tule puuttumaan tähän varsinaiseen ongelmaan, Ole Norrback sanoo.

Norrback kertoo korruptiota ilmenevän kaikkialla yhteiskunnassa ja sen heikentävän kansalaisten luottamusta valtioon.

– Lääkäri ei välttämättä leikkaa ellei saa käteistä – nykyään käteistä, koska nyt voidaan katsoa lääkärin pankkitiliä, ja seurata tuleeko ylimääräistä. Nyt lahjaraha otetaan käteisenä ja se viedään – sitten kun sopiva summa on kasattu – ulkomaille.

– Kuka nyt maksaisi veroja, kun ne jäävät joidenkin taskuihin. Ja kun jokaisesta palveluksesta joutuu maksamaan erikseen. En minä maksaisi veroja, jos minä olisin kreikkalainen. Yrittäisin ainakin välttää.

Kreikan talous olisi kuitenkin Norrbackin mukaan pelastettavissa, jos se keräisi veroja yhtä tehokkaasti kuin muut EU:n jäsenvaltiot.

– Kreikan taloustilanne olisi paljon paremmassa tilanteessa, kuin missä se on tällä hetkellä. Kun järjestelmä ei toimi, niin se on syy, miksi on jouduttu tällaisiin vaikeuksiin.

Norrback sanoi myös olevansa ensimmäistä kertaa huolissaan Euroopan rauhasta. Miksi? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja