Mainos

Oikeus varautuu turmapaikan katselmukseen Järvilehto-jutussa

Jyrki Järvilehdon toissakesäisen veneturman oikeudenkäynti alkaa huomenna Tammisaaressa.

Entinen Formula 1 -kuljettaja Järvilehto vastaa syytteisiin törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vesiliikennejuopumuksesta. Syytteitä käsitellään näillä näkymin huomenna ja keskiviikkona, vahingonkorvauksia perjantaina.

Oikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä oikeus suunnittelee matkaavansa Jomalvikin kanavassa sijaitsevalle turmapaikalle.

Veneretkelle, jos sää suosii

Ennakkotietojen mukaan kihlakunnansyyttäjä Antti Sundberg tulee vaatimaan turmapaikan katselmusta, jolle on varattu aikaa huomenna. Oikeus päättää katselmukselle lähtemisestä istunnon alettua. Jos sääolosuhteet suosivat, oikeus mitä todennäköisimmin lähtee veneretkelle.

Yleisö jäänee seuraamaan katselmusta rannalle. Tuomioistuimen juttua varten varaamassa veneessä on vain muutama paikka. Ne on varattu jutun asianosaisille.

Ennen katselmusta oikeudessa on tarkoitus kuulla huomenna Järvilehtoa itseään todistelutarkoituksessa, mikäli hän itse tähän suostuu. Keskiviikko on varattu jutun todistajien kuulemiseen.

Enimmäisrangaistus kuusi vuotta

Järvilehto oli mukana tuhoisassa veneturmassa varhain kesäkuun 18. päivänä vuonna 2010. Järvilehdon ja hänen ystävänsä vene törmäsi kovassa vauhdissa kanavan siltapalkkiin sillä seurauksella, että ystävä menehtyi. Myös Järvilehto itse loukkaantui vakavasti.

Onnettomuuden jälkeen hän puhalsi 1,7 promillea.

Enimmäisrangaistus törkeästä kuolemantuottamuksesta on kuusi vuotta vankeutta. Käsittelyn jälkeen oikeus tekee jutussa päätöksen tuomarin ja kolmen lautamiehen kokoonpanolla. Normaalin käytännön mukaan oikeus määrittelee istuntojen päätteeksi, milloin tuomio annetaan.

Järvilehdon ajama reitti Jomalvikin kanavaa pitkin on kuvattu heinäkuussa 2010:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.