Mainos

Oikeus: Twitter ei ole vastuussa Isis-kannattajien viesteistä

Yhdysvaltalainen käräjäoikeus on hylännyt kanteen, jossa yhteisöpalvelu Twitteriä syytettiin avunnanosta terroristeille, kertoo The Verge.

Tammikuussa kalifornialaiseen oikeusistuimeen jätetyssä kanteessa väitettiin, että Isisin jatkuvaa läsnäolo Twitterissä voidaan nähdä Twitterin avunantona terroristeille. Yhteisöpalvelun väitettiin olleen sen vuoksi osallisena myös Isisiin yhdistetyssä terrori-iskussa.

Yhdysvaltalaisen palkkasotilaan, Lloyd Fieldsin perhe nosti kanteen Twitteriä vastaan hakeakseen vahingonkorvauksia Lloydin kuoltua Isisiin liitetyssä iskussa Jordaniassa vuonna 2015.

Alkuperäisessä kanteessa jopa 30 000 ulkomaalaisen taistelijan väitettiin tulleen värvätyksi Isisin riveihin Twitterin välityksellä. Kanteessa väitettiin myös, että terroristit ovat keränneet rahaa Twitterin kautta.

Twitter ei vastuussa käyttäjiensä kirjoituksista

Tapaukselle nimitetty tuomari ei vakuuttunut asianomistajien väitteistä. Hänen mukaansa kanne ei tarjonnut uskottavia perusteita Twitterin pitämiseksi vastuussa asioista, joista yritystä syytettiin.

Asianomistajien mukaan Yhdysvalloissa voimassa oleva lakipykälä, joka suojelee palveluntarjoajia verkkopalvelussa kolmannen osapuolien julkaisemien viestien sisällöltä, ei koske Twitteriä.

Oikeuden päätöksessä todettiin, että Twitterissä Isis-myönteisiä viestejä julkaisseita käyttäjiä voidaan pitää vastuussa sanomisistaan. Twitter ei kuitenkaan ole vastuussa palvelun käyttäjien kirjoituksista.

Asianomistajilla on mahdollisuus jättää kanteesta uusi, paranneltu versio oikeudelle 20 päivän kuluessa. Viimeisin, hylätty kanne oli kuitenkin jo toinen versio alkuperäisestä haastehakemuksesta.

Twitteriä on syytetty aiemminkin kyvyttömyydestä Isis-mielisten tilien poistamisessa ja estämisessä. Yhteisöpalvelu on vastannut kritiikkiin kertomalla poistaneensa tuhansia Isisiin yhdistettyjä tilejä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.