Oikeus päätti: Suomessa ei kohta pääse enää näille kahdelle suositulle piraattisivustolle

7:25

Oikeus on päättänyt sulkea kaksi piraattisivustoa. Suomesta sivustoilla vierailtiin kuukausittain jopa yli puoli miljoonaa kertaa.

Tiedätkö, mistä uusimmassa Facebook-kohussa on kyse? Katso video yltä!

Markkinaoikeus on antanut eilen päätöksen, joka velvoittaa seitsemää suomalaista teleoperaattoria estämään asiakkaiden pääsyn kahdelle tekijänoikeuksia loukkaaville piraattisivustolle. Määräys koskee Rarbg ja Yify-torrent -sivustoja.

Sivustoja käytetään erityisesti elokuvien ja TV-sarjojen hakemiseen. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen mukaan sivustoilla vieraillaan Suomesta käsin jopa yli 520 000 kertaa kuukaudessa.

Teleoperaattorien on toteutettava estomääräys poistamalla nimipalvelimiltaan piraattisivustojen käyttämät verkkotunnukset sekä estämällä asiakkaidensa pääsy sivustojen käyttämiin IP-osoitteisiin.

Mukana DNA, Elisa ja Telia

TTVK kertoo, että estomääräys koskee markkinaosuudeltaan kolme suurinta teleoperaattoria eli DNA:ta, Elisaa ja Telia Finlandia, sekä neljää Finnet-operaattoria. Nämä ovat Blue Lake Communications, Kaisanet, Lounea Palvelut ja MPY Palvelut.

Vuonna 2014 tehdyn Taloustutkimuksen kyselyn mukaan 91 prosenttia suomalaisista kannattaa tekijänoikeudella suojatun sisällön nettijakeluun puuttumiseen.

Rarbg ja Yify-torrent -palveluiden tuntemattomat ylläpitäjät ovat ansainneet laittomalla jakelulla jopa huomattavia summia mainosrahaa, kertoo TTVK.

Lähde: TTVK

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja