Mainos

Oikeus linjasi: Trumpin lähimpien avustajien todistettava virkarikostutkinnassa – "Presidentit eivät ole kuninkaita"

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomioistuin on linjannut, että presidentti Donald Trumpin keskeisten avustajien on saavuttava kongressin kuultavaksi presidenttiä koskevassa virkarikostutkinnassa.

Oikeuden päätös koski Valkoisen talon entistä asianajajaa Don McGahnia, joka on aiemmin kieltäytynyt todistamasta kongressissa. Hänet haastettiin todistajaksi jo toukokuussa silloiseen oikeuden estämistä koskevaan demokraattijohtoiseen tutkintaan liittyen.

Liittovaltion tuomari Ketanji Jackson katsoi päätöksessään, etteivät virkamiehet voi välttää kongressin kuulemista sen vuoksi, että he kuuluvat Trumpin lähipiiriin. Tuomarin mukaan tämä koskee McGahnin lisäksi myös muita ihmisiä Trumpin esikunnassa.

–  Presidentit eivät ole kuninkaita, Jackson sanoo päätöksessään ja jatkaa, ettei kukaan ole lain yläpuolella.

Oikeuden päätös voi enteillä sitä, että virkarikostutkintaa edistävä tiedusteluvaliokunta voisi kutsua kongressiin esimerkiksi entisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan John Boltonin, Valkoisen talon kansliapäällikön Mick Mulvaneyn ja ulkoministeri Mike Pompeon.

Heillä uskotaan olevan välitöntä tietoa siitä, kiristikö Trump Ukrainan presidenttiä tutkimaan Joe Bidenia ja tämän poikaa vastineeksi Yhdysvaltain sotilasavusta.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja