Mainos

Syytteet moottoripyöräilijän kuolemasta hylättiin: Ei tuomiota köyden virittäneille

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt kuolemantuottamussyytteet 16-vuotiaan moottoripyöräilijän kuolemaan liittyvässä rikosjutussa.

Oikeuden mukaan kuolema johtui ennen muuta väärässä paikassa ja liian kovaa ajaneen moottoripyöräilijän omasta toiminnasta. Kiipeilyköyden virittäneet eivät oikeuden mukaan voineet varautua pojan ylinopeuteen kevyen liikenteen sillalla.

Poika kuoli ajettuaan kevytmoottoripyörällä sillan poikki viritettyyn kiipeilyköyteen Laukaassa pari vuotta sitten. Köyden oli virittänyt paikallinen matkailutila, joka järjesti sillalla köysilaskeutumiselämyksiä asiakkailleen.

Syyttäjä vaati sakkorangaistusta muun muassa kuolemantuottamuksesta matkailutilan toimitusjohtajalle ja kahdelle työntekijälle. Oikeus hylkäsi kaikkien henkirikossyytteet, mutta tuomitsi matkailutilan toimitusjohtajan viiteen päiväsakkoon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Oikeuden mukaan yritys ei ollut riittävästi huolehtinut siitä, että köydestä ei aiheudu vaaraa.

– Siltaa on saanut laillisesti käyttää esimerkiksi kilpapyöräilijä, jonka nopeus sillalla voi käräjäoikeuden arvion mukaan olla noin 20 kilometriä tunnissa, tuomiossa perusteltiin.

Oikeuden mukaan varoitukseksi olisi riittänyt esimerkiksi köydestä ajoissa varoittava kyltti.

  


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.