Keski-ikäinen mies hurjasteli kiellettyä reittiä mopolla ja törmäsi pyöräilijään – nainen kaatui, löi päänsä ja kuoli

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1971 syntyneen miehen, joka hurjasteli mopolla kiellettyä reittiä pitkin ja törmäsi vastaan tulleeseen pyöräilijään sillä seurauksella, että nainen kuoli vammoihinsa.

Onnettomuus sattui heinäkuussa 2017 Juvalla. Oikeus ratkaisi asian vasta tänään.

Mies oli onnettomuuden aikaan ajanut kapealla kevyen liikenteen väylällä, joka oli mopoilta kielletty. Kielto oli merkitty liikennemerkkiin, joka oli ollut selvästi näkyvillä. Lisäksi mies oli ajanut ylinopeutta. Todistajan mukaan mies oli ajanut tietä “niin kovaa kuin mopo kulkee”.

Törmäys tapahtui, kun mies ja vastaan tullut pyöräilijä yrittivät väistää toisiaan samaan suuntaan. Mopoilijan liiallisen nopeuden takia törmäystä ei voinut välttää.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Kuolleen naisen omainen puolestaan vaati, että mies tuomitaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies myönsi perusmuotoisen liikenneturvallisuuden vaarantamisen, mutta kiisti kuolemantuottamuksen.

Oikeus katsoi, että kyse oli sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta että kuolemantuottamuksesta. Rangaistukseksi mies määrättiin maksamaan 120 päiväsakkoa, joista maksettavaa jää miehen tuloilla kaikkiaan 1320 euroa.

Tuomio tuli tänään, joten se ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat